Noul cod postal – intre necesitate si doar o simpla schimbare

author
2
2 minutes, 30 seconds Read

In urma cu ceva timp, in Romania, a avut loc o mare schimbare. Mai bine spus, o schimbare care a avut loc la nivelul intregului teritoriu a tarii. Toate codurile postale din Romania au fost schimbate cu unele noi. Dar, de mentionat este faptul ca s-au adaugat si altele in plus, fata de lista anterioara.

Multi spun ca lista de coduri postale era absolut necesara a fi modificata si adusa la zi, cu actualele nevoi ale cetatenilor. Practic, o localizare mult mai usoara, mai exacta. Poate chiar si o localizare mai usoara a autoritatilor in caz de nevoie. Deci, din acest punct de vedere, schimbarea codului postal este vazuta ca o necesitate. Codul a fost schimbat pentru o crestere semnificativa a vitezei de prelucrare a coletelor emise prin Posta, dar si prin alte metode de expediere a coletelor. Daca acest lucru este s-a adeverit, ramane doar voi sa va dati cu parerea.

Si cum se face o localizare mai exacta dupa noul cod postal? E simplu de inteles. Inainte exista un cod postal dupa localitate, daca luam in vedere satele si un cod postal pe fiecare strada, daca avem in vedere orasele. Din momentul in care a avut loc schimbarea acestor coduri, satele in marea lor majoritate au ramas doar cu un singur cod postal, in schimb, la oras numarul codurilor a crescut enorm, deoarece acum s-a ajuns ca un grup de blocuri sa aibe un cod postal. Practic, la 4 blocuri, si in unele cazuri chiar la un numar mai restrans, sa existe un cod postal.

Avand in vedere ca exista o asa de mare masa de coduri, nu ne ramane decat sa speram ca motivatia schimbarii celor vechi cu actualele sa se reflecte si in realitate.
Asadar, noul cod postal este format din 6 cifre si fiecare are o anumita semnificatie. O scurta exemplificare o vom face in randurile ce urmeaza. Primul numar din cele 6 este conceput pentru a codifica cele 10 regiuni postale existente in Romania. Numerotarea incepe de la 0 si se sfarseste cu 9. Cel de-al doilea numar din cod este pentru a reprezenta judetele componente a respecitvei regiuni. Al doilea numar poate cuprinde valori incepand cu 0 si sfarsindu-se cu 5. Ultimele 4 numere din cod au o referinta mai alambicata, astfel ca acestea pot reprezenta resedintele de judet, municipiile, orasele, localitatile rurale, si cum deja am mentionat, incepand cu noile coduri postale, strazi, grupuri de imobile sau imobile individual.

Vezi si:  Cum se face seo dupa Panda

Pentru ca este mai greu de retinut un numar asa mare de coduri sau pentru ca este greu sa iti stii codul postal daca te-ai mutat de curand, exista varianta cea mai simpla de a-ti afla codul aferent, si anume, sa intrii pe internet, sa adaugi pe Google adresa in care locuiesti plus expresia cod postal. Un exemplu concret ar suna cam asa: cod postal bulevardul ghencea numarul 49. Iar din lista de rezultate cu siguranta va exista o pagina web in care sa fie mentionat exact codul postal necesar, fara a mai fi obligat sa interprinzi alte actiuni pentru a descoperi misteriosul cod.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.