La dezbaterea – Dunarea in anul Centenarului au fost invitati oameni importanti din conducerea Consiliului Judetean Olt, Primariei Corabia, dar si reprezentanti ai administratiilor publice din localitatile invecinate.
De asemenea, la conferinta “Dunarea in Anul Centenar” au fost invitati touroperatori nationali si internationali specializati pe incoming si turism intern, jurnalisti romani, operatori de croaziere dunarene, asociatii profesionale de turism national, functionari publici, bloggeri, reprezentati media pe nisa de turism.
“Organizatorii au incercat sa adune principalii actori din piata de turism pentru implementarea strategiei de promovare cultural-turistica si a Stopover-urilor vaselor de croaziera in Portul orasului Corabia, in vederea contribuirii la identificarea unor solutii de promovare si valorificare a potentialului Dunarii. O alta tema a dezbaterii de la sediul Primariei Corabia a fost prezentarea orasului de la Dunare ca punct de origine pentru vizitarea mai multor obiective turistice din judetul Olt“, a spus Dan Oltean, purtatorul de cuvant al Primariei Corabia.
Dezvoltarea turismului din orasul Corabia si zonele adiacente, in special croazierele pe Dunare, sunt doar o parte dintre obiectivele generale ale proiectului.
Ce nu stiai despre Corabia?
Stiati ca Podul lui Constantin cel Mare a fost un pod roman peste fluviul Dunarea? A fost terminat sau reconstruit în anul 328 dC ?i a ramas în uz pentru nu mai pu?in de 40 de ani. Cu o lungime totala de 2437 m, din care 1137 peste albia Dunarii, podul lui Constantin cel Mare este considerat cel mai lung pod antic peste un curs de apa ?i unul din cele mai lungi din toate timpurile.
A fost o construc?ie cu piloni din piatra ?i mortar, pod de lemn în arc ?i suprastructura de lemn. A fost ridicat între satul Celei, în apropierea actualului ora? românesc Corabia, jude?ul Olt – pe atunci cetatea Sucidava – ?i satul bulgaresc Ghighen, din Regiunea Plevna. Tot aici se afla singura fantana subterana de adancime, amenajata la circa 100 de metri adancime si cu o panta de 45 de grade sub pamant. Fantana a fost amenajata astfel pentru a fi ferita de invadatori si pentru a permite locuitorilor cetatii vechi romane sa foloseasca apa fara sa fie vazuti de navalitori.