S-au anuntat culorile Pantone ale anului 2020

author
1 minute, 30 seconds Read

 

Pentru cei care nu stiu acest lucru, Pantone este un institut care ofera standarde personalizate de culoare, identitate de brand sau consultarea culorilor produsului dar si previziuni de tendinte care include culoarea Pantone a anului, rapoartele de culori in tendinte din fashion, psihologia culorilor si multe altele.

Peste 10 milioane de designeri si producatori din intreaga lume se bazeaza pe serviciile si produsele Pantone pentru a ajuta la definirea, comunicarea si controlul culorii, de la inspiratie pana la realizare. Pentru asta, se foloseste o tehnologie avansata X-Rite pentru obtinerea consistentei culorii in diferite finisaje si materiale pentru moda, produs si grafica.

In anul 2019 culoarea stabilita de Pantone este corailul insa, in primavara anului 2020 lucrurile vor sta cu totul si cu totul altfel. Culorile Pantone pentru anul 2020 se vor inspira din mare. Drept urmare, in centrul atentiei va fi albastrul dar si nuantele de verde. Gratie diversitatii de culori, potrivirea si amestecarea vor fi primordiale.

Anul acesta, alegerea oceanului pentru a defini culorile se traduce printr-o fluiditate de culori, profunzime si complexitate. La urma urmei, oceanul nu are o singura culoare, cea de albastru ci si tonuri calme si nuante de verde. O paleta de culori linistitoare care se refera la regasirea calmului. Alte nuante care se inspira din mare se refera la negrul intens, verdele oxigenat si albul inspirat de nisip. Per ansamblu este vorba despre o paleta inspirata din natura si una atat de variata incat nicio persoana nu se va simti instrainata de o singura alegere de culoare.

Culorile stabilite de catre Pantone se pot folosi la produse precum haine pentru barbati si femei, genti de dama, accesorii sau articole de design interior. Pantone ofera in 2020 o gama variata de optiuni, fiecare din noi avand posibilitatea de a explora toate adancimile de culoare ale nuantelor racoritoare de albastru.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.