Securitatea animalelor prin intermediul gardurilor electrice

1 minute, 58 seconds Read

Cei care au ferme stiu cat de important este ca animalele sa fie in deplina siguranta. Riscurile sunt foarte mari, acestea putand sa fuga, sa fie furate sau sa fie atacate de salbaticiuni. Din fericire, exista solutii din ce in ce mai moderne prin care se pot proteja animale, cum ar fi gardurile electrice.

Gardul electric este o solutie eficienta si personalizata in functie de necesitati. Poti opta pentru gard electric oi, gard electric vaci sau gard electric impotriva vietatilor salbatice. Avantajele oferite de un astfel de gard sunt majore:

  • Tine animalele domestice in interiorul curtii. Odata atins gardul, acesta transmite un soc electric care va indeparta animalele de el. Desi este un soc ce va ramane intiparit in mintea animalului, nu este letal si nu este deloc periculos. Astfel, un gard electric este o solutie mult mai buna decat un gard ghimpat, spre exemplu;

  • Poate sa fie conectat la un sistem de alarma. In cazul in care cineva incearca sa taie gardul, acesta poate sa transmita un semnal catre un sistem de alarma, in asa fel incat sa poti prinde hotul in fapt.

  • Indeparteaza animalele salbatice. La fel ca si in cazul protectiei impotriva fugii animalelor, gardul electric poate sa indeparteze si animalele salbatice, cum ar fi lupii, vulpiile, ursii sau porcii pistreti. In felul acesta, nu va exista nicio pierdere cauzata de patrunderea animalelor in turma de oi sau in cireada de vaci.

  • Este o solutie ieftina. Spre deosebire de alte solutii de acest fel, un gard electric este o varianta care nu necesita foarte multi bani, nici atunci cand este achizitionat, nici atunci cand trebuie sa fie intretinut. Este si normal, in conditiile in care este extrem de simplu.

Vezi si:  Avantajele panourilor solare fotovoltaice

Pe langa asta, gardul electric poate sa fie o solutie si impotriva hotilor si sa protejeze mult mai multe obiective decat locurile unde sunt animale. Printr-un astfel de gard poti proteja livezile cu pomi, culturile sau chiar proprietatile.

Alaturi de gardul electric, este necesar sa instalezi si un sistem de alarma si eventual, un sistem de supraveghere video. In felul acesta te poti asigura ca totul este in siguranta si ca ai un control total asupra elementelor valoroase pe care le detii.

Durata de viata a unui gard electric poate sa ajunga pana la 25 de ani, asadar, odata achizitionat nu va mai trebui sa iti faci probleme in ceea ce il priveste.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.