Care sunt cele mai inteligente rase de pisici?

author
1 minute, 30 seconds Read

Inteligenta unei pisici nu se masoara prin rapiditatea de a citi o carte, ci prin capacitatea lor de a fi dresate, felul lor de a interactiona cu alte animale, dar si adaptabilitatea la noi medii.

Care sunt cele mai inteligente rase de pisici?

Rasa Abyssin. Pisicile din aceasta rasa au cea mai mare incredere in ele si poseda un anumit aer de superioritate. Sunt considerate inteligente datorita dorintei de a interactiona cu proprietarii lor si datorita faptului ca par foarte fericite atunci cand sunt stimulate din punct de vedere mental.

Rasa Siameza. Pisicile Siameze sunt cele mai inteligente rase. Natura lor foarte curioasa duce pisicile in fiecare zi in cele mai neasteptate situatii. Adora sa descopere fiecare colt al casei si raspund foarte bine la dresaj.

Rasa Bengal. Sunt pisici foarte sociabile care adora contactul cu oamenii, un lucru care poate sa fie un semn de inteligenta. Zici ca vorbesc cu nou cu mieunatul lor foarte dulce. Adora sa sara, sa escaladeze si sa descopere lumea din jur.

Rasa Savannah. Pisicile din aceasta rasa sunt foarte active si au si o latura mai salbatica. Acest lucru le face sa fie extrem de inteligente. Trebuie insa ca stapanii lor sa se joace foarte mult cu ele si sa fie plimbate mult pentru a li se stimula mintea.

Rasa Scottish Fold. O rasa de pisici care adora jucariile care ii testeaza capacitatile mentale. Aici intra jocurile tip puzzle. Adora de asemenea sa interactioneze cu stapanii lor si sa primeasca atentie. Au nevoie de sesiuni de joaca cand te vei intoarce acasa pentru a nu se plictisi.

Vezi si:  Pisica mea se teme de cel mai mic zgomot: ce solutii exista?

Rasa Cornish Rex. Este o pisica inteligenta si curioasa care va vrea sa exploreze fiecare colt al casei, daca o lasi. Adora sa interactioneze si sa se joace cu oamenii, fiind o pisica in cautare de atentie permanenta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.