Cum scapam de porumbei?

2 minutes, 42 seconds Read

Pentru cei ce trăiesc în zone urbane aglomerate, la bloc sau în proprietăți comune, ameninţarea porumbeilor este constantă. Sunt câteva metode prin care puteți alunga porumbeii din zona dumneavoastră astfel încât, pentru a descuraja simplul popas al porumbeilor pe balconul sau terasa apartamentului atârnați clopoței de vânt, baloanele sau alte obiecte strălucitoare cum ar fi caserolele de aluminiu sau jucăriile din plastic sau cauciuc strălucitoare îndepărtează păsările prin lumina pe care o reflectă – foarte deranjantă pentru ochii lor – și le ține la distanță.

Montați țepi anti păsări sau aparate anti porumbei crampoane pe balustradele balcoanelor. Aceste accesorii sunt disponibile în magazinele de specialitate, dar nu sunt tocmai ieftine, în special preţul ţepilor anti păsări este un pic ridicat, necesită ceva timp pentru montare, dar investiția merită. Sunt rezistente şi câţiva ani nu veţi avea probleme.

Pentru proprietarii caselor invadaţi de porumbei, situaţia este şi mai neplăcută: pe lângă vandalizarea grădinii, a mobilierului exterior, porumbeii îşi vor face simţită prezenţa prin toate „însemnele” pe care le vor lăsa pe obiectele din exterior: pitici de grădină, felinare, fântâni arteziene, balansoare şi leagăne. Să nu uităm acoperişul, frontoanele sau alte ornamente ale faţadelor, streşinile şi jgheaburile care vor avea şi acestea de suferit. Pentru a elimina toate aceste probleme, aveţi la dispoziţie diverse soluţii anti păsări precum:

  • Păstraţi tomberoanele de gunoi bine închise şi asiguraţi-vă că nu rămân resturi alimentare afară. După petreceri în aer liber, curăţaţi bine locul unde aţi făcut şi aţi servit mâncarea. Curăţaţi grătarul după fiecare utilizare. Atenţie! Nu hrăniţi animalele de companie afară şi nu lăsaţi mâncarea lor în zonele deschise.

  • Există câteva soluţii organice pe care le puteţi prepara acasă şi care se pot dovedi destul de eficiente. Majoritatea au la bază condimente foarte puternice, cum ar fi praful de chili, ardei iute, piper negru şi scorţişoară, pe care să le împrăştiaţi în jurul teraselor, pe glafurile exterioare ale ferestrelor sau în orice loc unde vedeţi că se adună porumbeii. Puteţi lua aceste mirodenii şi să le puneţi în mici săculeţi de tifon sau pur şi simplu să le împrăştiaţi de-a lungul balustradelor şi a pragurilor.

  • Verificaţi periodic întreaga proprietate, mai ales în locurile atractive pentru porumbei: poduri, streşini, peste tot unde şi-ar putea stabili porumbeii cuibul. Nu uitaţi că odată instalaţi, va fi foarte dificil să-i relocaţi. Utilizaţi plase cu ochiuri fine pentru a sigila deschiderile coşurilor de fum, a gurilor de aerisire şi orice deschizătură tentantă pentru adăpostirea păsărilor. Verificaţi streşinile şi jgheaburile şi gândiţi-vă serios să montaţi jgheaburi acoperite.

Vezi si:  Cate zile poate rezista o pisica fara sa manance?

Daca doriti cele mai bune produse pentru combaterea daunatorilor accesati magazinul www.impotrivadaunatorilor.ro , cel mai mare magazin cu produse anti insecte, anti rozatoare, anti pasari, anti cartite etc.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.