Cate zile poate rezista o pisica fara sa manance?

author
1 minute, 54 seconds Read

Stiai asta? Pisicile pot rezista fara hrana pentru o perioada lunga de timp. Iar acest lucru poate fi facut in mod voluntar sau involuntar. Acestea fiind spuse, o pisica care nu mananca nu este niciodata un lucru bun. Mai ales ca perioada de toleranta poate varia de la un animal la altul. De aceea, nu ar trebui sa asteptati pana cand pisica dvs. atinge un prag critic inainte de a reactiona.

Cat timp poate sta o pisica fara mancare?

La fel ca majoritatea fiintelor vii, corpul unei pisici poate ramane fara hrana o anumita perioada de timp. Acest post, fie ca este voluntar sau fortat, poate fi chiar benefic. Cu toate acestea, conditia este ca privarea sa nu dureze prea mult timp.

Potrivit expertilor, o pisica poate ramane fara mancare pana la 3 saptamani. Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija, deoarece acest lucru nu este valabil pentru toate pisicile. Gradul de toleranta depinde de starea de sanatate a animalului, de varsta sa si de mediul in care traieste. Pisicile adulte, nedomesticate si sanatoase sunt mai rezistente si probabil ca se pot aclimatiza la o astfel de dieta.

Dar nu este si cazul animalelor de companie. Acestea sunt obisnuite sa fie rasfatate, sa manance pe saturate in orice moment. O privare prelungita ar putea sa le puna in pericol. Acelasi lucru este valabil si in cazul pisicilor, al pisicilor in varsta si al celor bolnave.

Cat timp poate sta o pisica fara sa bea apa?

O pisica poate supravietui timp de cateva saptamani fara hrana. Cu toate acestea, nu poate face acest lucru fara apa. Dupa trei zile fara un strop de apa, o pisica poate suferi de deshidratare. In cazul in care deshidratarea este severa, aceasta poate avea consecinte grave pentru sanatatea sa. Intr-o singura zi, daca animalul este deshidratat, acesta va suferi leziuni cardiace si renale. Dupa trei zile, acesta poate muri. Dar, daca supravietuieste, poate trai cu consecinte grave pentru tot restul vietii.

Vezi si:  Hrana uscata pentru caini care asigura sanatatea lor

Din nou, rezistenta la sete depinde in intregime de animal. Unele pisici pot supravietui 5 zile sau chiar o saptamana intreaga fara apa. Altele, mai fragile, nu vor fi la fel de norocoase. De aceea, daca pisica dumneavoastra refuza sa bea apa, este urgent sa o duceti la un veterinar.

Sursa: https://anipassion.com/chats/conseils/3962-combien-de-jours-un-chat-peut-rester-sans-manger

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.