raul-popadine-i-DI0FdaFzH-0-unsplash

Locuri pe care trebuie să le vezi în România

3 minutes, 59 seconds Read

Țara noastră este o comoară cu locuri superbe la fiecare pas. Fiecare colț al țării îți oferă peisaje care mai de care, obiective turistice pentru care mii de vizitatori vin aici anual și oameni calzi care abia așteaptă să le treci pragul. Turismul a început să prindă viață chiar și pe plaiurile noastre. Chiar dacă în primă fază ofertele din străinătate ți se par mai tentante, câteva imagini sunt destul să te convingă de frumusețea plaiurilor natale. Așadar, fie că ai în plan să călătorești în acest an sau nu, merită să arunci o privire la rândurile de mai jos, sigur nu vei regreta!

Maramureș

În Maramureș sunt multe locuri frumoase pe care le poți vizita. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, un weekend este suficient să-ți faci o idee despre ce obiective se regăsesc aici.

Mănăstirile din zonă, printre care cea mai mare biserică de lemn din Europa, te vor încărca de energie bună și calm. Trebuie să descoperi în tihnă Mănăstirea Peri a cărei înălțime depășește 75 metri. Tot în această zonă vei vedea și Cimitirul Vesel, în care albastrul de Săpânța te va ajuta să apreciezi și mai mult spiritul artistic al oamenilor din zonă.

Dacă te pasionează natura, atunci merită să faci un popas și la Lacul Albastru, Creasta Cocoșului este și ea la fel de frumoasă. Nu în ultimul rând, în Baia Mare poți vizita Muzeul Satului, Turnul Ștefan și primul planetariul din țară.

Sinaia

Dacă te afli prin Sinaia, trebuie să te oprești pentru a admira unul dintre cele mai frumoase castele din țara noastră. Castul Peleș a fost construit în 1873 după stilul neo-renascentist, având la bază inspirația germanică.

Vezi si:  Manastirea Horezu - obiectiv turistic in orasul Horezu

Un lucru interesant și poate chiar neașteptat este că acest castel are 170 de camere și peste 30 de băi. De asemenea, este important de știut că în trecut aici au avut loc un număr de evenimente istorice pentru România, așa cum sunt tratativele și negocierile. Frumusețea arhitecturală este cu siguranță printre cele mai frumoase clădiri din România; în fiecare an, turiști din toate colțurile lumii vin la noi în țară pentru a vedea cu propriii ochi lucrul migălos și atenția la detaliu.

Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre cele mai bine păstrate întinderi din Europa. Cele 23 de ecosisteme sunt locul ideal pentru fauna și flora care se regăsește în zonă.

Sigur nu te vei plictisi repede de acest loc. Aici poți vedea peste 300 de specii de păsări și 45 de specii de pești de apă dulce și multe alte insecte. Poți face o plimbare cu barca, pentru a vedea îndeaproape aceste minunății cu care Mama Natură ne-a înzestrat țara.

Muzeul viu al biodiversității se află în Sulina, un oraș deosebit. De-a lungul timpului aici au conviețuit peste 20 de nații care au trăit în armonie. Iar dacă tot ajungi în Sulina, ar fi păcat să nu mergi și până la plajă, mai ales că este una dintre cele mai curate și liniștite plaje de la noi din țară.

Castelul Bran

nomadic-julien-_TtMYa9BimI-unsplash

Un alt obiectiv care a ajuns cunoscut în lume datorită asocierii sale cu povestea lui Dracula este Castelul Bran. Obiectivul datează încă din 1377 și este fără doar și poate unul dintre cele mai vizitate locuri din țara noastră.

Vezi si:  Planuri mari pentru turci: un nou aeroport si un parteneriat cu Niger

Se poate spune că natura a fost extrem de generoasă cu această zonă. Aici se găsesc siluete ale munților Bucegi dar și Piatra Craiului. Dacă vizitezi acest loc superb vei avea parte de peisaje de la înălțime, nu este de mirare că la început castelul a avut rolul de fortăreață. În prezent, în muzeu să găsesc mai multe încăperi unde poți vedea expuse colecții de armuri, costume ale vremii și diverse arme. Mai mult, în acest castel a locuit la un moment dat și Regina Maria, așa că vei putea vedea un loc frumos, încărcat de istorie, de care sigur nu îți va părea rău.

Un alt motiv pentru care ai vrea să mergi aici este știrea de anul trecut, conform căreia Elon Musk urma să sărbătorească petrecerea de Haloween în acest loc.

Pe scurt, acestea sunt câteva locuri deosebite din România. Lista ar putea continua cu alte locuri la fel de frumoase. Așa cum ai văzut deja, nu este nevoie să mergi prea departe pentru a putea admira locuri cu adevărat speciale și pentru a-ți face amintiri pe viață.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.