Mallorca- satucuri autentice de descoperit

author
1 minute, 36 seconds Read

Cea mai mare insula spaniola, are o multime de atractii de oferit pentru cei care vor sa o descopere.

Daca cel mai celebru trio, Soller, Valldemossa si Deia merita sa fie descoperit, Mallorca ascunde totusi ascunde totusi si alte comori extrem de pitoresti. Satucuri de pescari si casute cocotate in varf de munte, plimbari minunate pe stradute, fatade in nuante de ocru si storuri in nuante de verde tipic… chiar vei avea de unde alege.

Soller- Valea Portocalelor

In secolul XIX, aceasta destinatie a devenit cea mai prospera gratie culturii si mai apoi, exportului de citrice, mai ales de portocale. De aici si frumosul sau nume, de Valea Portocalelor. Cu cel mai frumos tramvai al sau de lemn si cu piata sa, Soller este cea mai autentica destinatie, fara doar si poate. Trebuie sa admiri si sublima biserica Sant Bartolomeu.

Valldemossa, pe urmele artistilor. Inconjurata de flora si fauna, Valldemossa este o destinatie cunoscuta atat pentru frumusetea sa fara pereche, cat si pentru artistii care au trait aici. Trebuie sa descoperi aici faimoasa piateta a sa, capela Catalina Tomas sau sa admiri cea mai frumoasa priveliste de la miradorul Miranda des Lladoners.

Deia, un satuc cocotat pe munte. Este fara doar si poate, unul din cele mai frumoase satucuri din Mallorca. Este inconjurat de parcul natural Tramuntana, inscris in Patrimoniul Mondial Unesco si aflat intre pamant si mare.

Are cele mai pitoresti stradute si inflorite care se pot admira de departe. Astfel ca, pentru a te bucura de o panorama cu adevarat magnifica, va trebui sa urci pana la cimitirul sau. Te vei bucura de cea mai frumoasa arhitectura tipica.

Arta, un mic sat medieval. Are stradute inguste unde este o adevarata placere sa te plimbi. Apoi, va trebui sa te inarmezi cu curaj, pentru a ajunge pana la Biserica Transfigurarii. Va trebui sa urci nu mai putin de 200 de scari! Si mai sus se afla impresionantul sanctuar Sant Salvador.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.