Cum poti intari sistemul imunitar al pisicii pe timp de iarna

author
1 minute, 31 seconds Read

La fel ca si proprietarii lor, pisicile au un sistem imunitar care are nevoie sa fie stimulat pentru a face fata microbilor si agresiunilor specifice sezonului rece. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa intaresti sistemul imunitar al pisicii pe timp de iarna.

An de an racesti odata cu sosirea sezonului rece? Nu esti singurul. Si pisicile sunt afectate de schimbarile de temperatura si se pot imbolnavi deoarece sistemul lor imunitar este fragilizat.

Din fericire, este posibil sa iti ajuti pisica intr-o anumita masura pentru a avea un sistem imunitar mai puternic.

O alimentatie adaptata si variata
Si pisicile au nevoie de varietate in ceea ce priveste alimentatia, nu doar oamenii. Si ele au nevoie de nutrienti si de vitamine. Iarna, acesti nutrienti sunt deosebit de important pentru a asigura apararile imunitare ale pisicii tale. Daca pisica ta are obiceiul sa iasa atat iarna cat si vara ar trebui sa cresti usor aporturile calorice, cu aproximativ 10-20%. Daca pisica ta are o greutate sanatoasa vara insa are obiceiul sa slabeasca drastic pe timp de iarna atunci va fi mai vulnerabila in fata bolilor specifice sezonului rece. In schimb, daca pisica isi petrece intreaga iarna lenevind pe canapea, atunci ar trebui sa revizuiesti ratiile de baza. Numeroase sunt pisicile care iau in greutate pe timp de iarna deoarece frigul nu le incita sa arda calorii afara.

O cura inainte de schimbarile de anotimp pentru a intari imunitatea pisicii tale
Numeroase sunt persoanele care opteaza pentru cure inainte de schimbarea de anotimp pentru a-si ajuta corpul sa lupte imptriva microbilor responsabili de gripa si de alte infectii. Si pisica poate beneficia de acest tip de cura pentru a ajuta corpul sa scape de toxinele accumulate. O cura tine in jur de 10 zile. Cere sfatul veterinatului pentru a gasi cea mai adaptata solutie penru pisica ta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.