Sfaturi utile pentru cresterea caprelor

1 minute, 50 seconds Read

ffgfCreșterea caprelor poate sa fie o afacere extrem de profitabila. Laptele acestui animal este din ce in ce mai apreciat, atat de catre marile lanturi de magazine, cat si de catre oameni iar motivele sunt cat se paote de serioase: laptele de capra se digera mult mai repede decat laptele de vaca, nu provoaca alergii, previne anemia si poate trata bolile de piele.

Fara doar si poate, daca te gandesti sa cresti capre, sansele de reusita sunt mari. Pentru asta insa, trebuie sa stii cateva lucruri:

Cum protejezi caprele?

Daca ai foarte multe capre, este foarte greu sa le protejezi. Este motivul pentru care un gard electric capre este cat se poate de necesar. Acesta poate sa tina departe animalele care pradeaza capritele si poate sa tina caprele departe de culturile vecinilor. Crescatorii de capre stiu ca acestea sunt extrem de curioase si nu de putine ori, ajung in lanuri de porumb sau in diverse plantatii.

Un gard electric capre iti poate oferi liniste si te poate asigura ca profitul tau este unul maxim.

Cu ce hranesti caprele?

Capra se hraneste cu iarba verde, fan, siloz sau concentrate. Daca vrei sa faci totul eco, te poti multumi sa o hranesti cu iarba si cu fan. Este bine sa te asiguri ca ai la dispozitie toata hrana necesara si sa iti construiesti ferma intr-un loc verde, cu o vegetatie foarte bogata.

O regula foarte importanta este evitarea adaparii caprei cu apa rece. Daca bea apa rece, caprea se poate imbolnavi, asadar, este bine sa fie instalat un sistem de incalzire pentru sursa de apa.

Vezi si:  5 motive pentru care trebuie luat in calcul un gard electric animale

Ce poti face cu caprele?

Cresterea caprelor poate sa aduca beneficii din foarte multe puncte de vedere. In primul rand, poti face o multime de bani din vanzarea produselor lactate, indiferent ca este vorba despre lapte sau despre branza.

Laptele poate sa produca fara niciun fel de probleme si sapun, foarte apreciat in intreaga lume.

Carnea de capra este, de asemenea, foarte apreciata, insa este mult mai profitabil sa cresti caprele doar pentru lapte.

De foarte multe ori, lana de capra are o cerere destul de mare. Practic, poti face profit din orice, atunci cand vine vorba despre aceste animale atat de interesante.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.