Alphapet-articol-frizerie

Cum obtinem o frizura perfecta pentru cainele nostru?

2 minutes, 32 seconds Read

Alphapet-articol-frizerieO frizerie canina are abilitatea de a oferi servicii profesionale, intr-un mediu adecvat si este bine pregatit cu tot echipamentul necesar. Atunci cand rezultatul final surprinde placut clientul, frizerul canin este de asemena incantat. Un client multumit se va intoarce mereu, iar acest lucru il stimuleaza pe groomer sa faca tot posibilul sa se ridice la nivelul asteptarilor. Desigur, faptul ca groomerul isi doreste sa aiba clienti loiali poate fi in avantajul oricarui stapan de caine. Prin urmare, sunt cativa pasi pe care daca ii urmeaza poate avea parte frizura perfecta a blanosului la sfarsitul fiecarei vizite.

Studierea amanuntita a cainelui 

Nu toti cainii intra in standardele rasei de care apartin, dar in ochii stapanului el este perfect. De aceea este bine ca acesta sa judece la rece anumite amanunte cu privire la fizicul cainelui si sa constate daca acesta poate fi tuns conform rasei. De exemplu, daca cainele are o blana carliontata, iar stapanul doreste o tunsoare care sa rezulte intr-o blana dreapta si matasoasa, rezultatul va fi cu siguranta unul dezamagitor.

Un alt amanunt care conteaza este si stilul de viata al cainelui. Daca acesta este extrem de energic , este indicata o tunsoare scurta care sa previna aparitia caltilor si sa necesite mai putin timp pentru intretinere. In acelasi timp si stapanul ar trebui sa isi evalueze stilul de viata: timpul pe care il poate dedica ingrijirii zilnice si banii pe cheltuiti lunar. Este necesara colaborarea cu groomerul si stabilirea unei frizuri care sa avantajeze atat blana cainelui cat si statura sa. Stapanul trebuie sa fie extrem de realist atunci cand face o analiza generala a cainelui si trebuie sa asculte de sfatul profesionistului.

Vezi si:  Care sunt cele mai inteligente rase de pisici?

Explicarea exacta a frizurii dorite

Dupa ce stapanul a ajuns la o concluzie care sa rezoneze cu realitatea, este bine sa explice cu amanunt exact ceea ce isi doreste sau sa aduca poze dupa care groomerul se poate ghida. Este o greseala imensa din partea clientului sa impuna frizerului canin o reproducere exacta a tunsorii din poza, deoarece fiecare caine este diferit in felul lui, iar aici intervine primul pas. O modalitate de a colabora eficient cu groomerul este sa i se explice prin gesturi (aratand cu degetele) cat de lunga se vrea blanita si in ce zona a corpului. Acest tip de explicatie vizuala poate ajuta profesionistul sa inteleaga mai bine asteptarile clientului sau.

Parerea profesionistului conteaza

Dupa ce i s-a explicat groomerului frizura dorita, este timpul ca acesta sa decida daca ceea ce stapanul doreste poate fi realizat. Groomerul va lua in considerare atat aspectul blanitei cat si forma corpului. Este posibil ca unii frizeri canini sa nu aiba experienta necesara si abilitatea pentru realizarea anumitor tunsori. De asemenea, cainele poate simti un disconfort din cauza tunsorii dorite, mai ales daca blanita lui este incalcita. De cele mai multe ori, descalcirea poate cauza rani si dureri insuportabile blanosului.

Pentru bunastarea patrupedului, stapanul trebuie sa aleaga un salon de tuns caini la care sa mearga in mod regulat, asigurand astfel un loc stabil unde blanosul se va simti confortabil in timp.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.