Sisteme de supraveghere video. Tipologii si domenii de aplicabilitate.

author
2 minutes, 6 seconds Read

V-ati gandit vreodata la utilitatea unui sistem de supraveghere video? Progresul in domeniul tehnologiei CCTV – camere de supraveghere video, placi de captura etc. –  a transformat supravegherea video intr-un mijloc facil si uzitat pe scara larga pentru prevenirea, controlul si siguranta dvs. Pornind de la intelepciunea populara care spune ca-i mai bine sa previi/ paza buna trece primejdia rea , utilizarea unui sistem de supreveghere poate constitui un motiv in plus pentru descurajarea tentativelor de frauda si furt, permitand totodata inregistrarea si identificarea vizitatorilor, angajatilor, monitorizarea spatiilor cu nivel ridicat de pericol, asigurarea securitatii zonelor monitorizate.

Televiziunea cu circuit închis, cunoscuta si prin acronimul CCTV, este un sistem de videoclipuri privat sau închis în cazul în care vizionarea video este limitată la un anumit grup de persoane. Sistemele pot varia în mărime, putand fi instalate într-o singură clădire, la un complex de cladiri, in campusuri mari și centre ale orașelor, dar se poate întinde chiar și peste un continent.

O astfel de monitorizare a zonelor sau a diferitelor activități pot fi utilizate pentru securitate, siguranță, industriale, sau în scopuri private. Imaginile furnizate de un astfel de sistem  pot fi vizualizat in timp ce un eveniment se întâmplă sau înregistrate pentru o vizualizare ulterioara. Stocarea datelor se poate face prin utilizarea de casete video VHS, CD, DVD sau altor astfel de medii de stocare informatice. Inregistrarea evenimentelor se poate face, de asemenea, „de la distanță”, prin utilizarea de linii telefonice, fibre optice, internet sau o serie de alte metode de transmitere în funcție de proiectarea și complexitatea sistemului CCTV.

Vezi si:  Dezmembrari motocicleta

Unele sisteme pot implica tehnologii sofisticate sau interfețe electronice, cum ar fi: viziune de noapte sau vederea in infrarosu precum si operatiuni asistate de calculator. Interfațarea cu sistemele de alarmă electronice sau cu sistemele electronice de control acces, pot reprezenta tot atatea cerinte in realizarea unui sistem de securitate integrat. De exemplu, un sistem video integrat cu un sistem de detectare a miscarii ar permite alertarea personalului de securitate in vederea investigarii potentialeleor incidente de la distanță, de la un centru de control. Alte sisteme de supraveghere video sofisticate presupun includerea tehnologiilor care fac posibile caracteristici, cum ar fi înregistrarea cu mai multe camere,  amplasate în locații diferite.

Sistemecctv.ro, importator de echipamente pentru tehnica de securitate, vine in intampinarea cerintelor clietilor sai, beneficiind de expertiza de peste 10 ani in domeniu, oferind solutii optime in ceea ce priveste proiectarea unor astfel de sisteme de supraveghere video, oferind totodata asistenta necesara in implementarea si utilizarea acestora.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.