Stație de călcat sau fier de călcat – care e varianta cea mai bună pentru tine?

author
2 minutes, 27 seconds Read

Călcatul hainelor este clar o activitate neplăcută. Multe persoane se feresc de ea fie prin achiziționarea de haine din materiale ce nu se șifonează și nu necesită călcare, fie prin uscarea hainelor pe umerașe, sau prin diverse alte metode din ce în ce mai creative pentru a scăpa de această sarcină atât de antipatică. Pentru situațiile în care aceasta nu poate fi evitată, diferitele firme producătoare de electrocasnice au adus pe piață, în mod constant, tehnologii noi care să ușureze munca a milioane de pesoane. Dacă nu știți încă pentru care să optați, stație de călcat sau fier de călcat, iată câteva sfaturi pe care le puteți urma atunci când alegeți dispozitivul de calcat potrivit pentru dumneavoastră:

  1. Randamentul

O stație de călcat reprezintă, practic, un fier de călcat conectat la un generator de abur extern. Astfel, aceasta reușește să calce mult mai rapid și mai ușor, și, de asemenea, poate călca o cantitate de haine mai mare decât un fier de călcat, într-un timp mult mai scurt. De asemenea, o stație de călcat poate fi folosită și pentru a călca vertical, lucru ce nu poate fi făcut cu un fier de călcat obișnuit. Datorită indicatorului de temperatură, nu există posibilitatea de a vă arde hainele. O stație de călcat este mai ales folositoare unei familii numeroase sau chiar și unei pensiuni sau unui local de dimensiuni mici spre medii ce au nevoie de un electrocasnic de călcat.

  1. Transportabilitate

Sunt multe persoane ce călătoresc des în diverse scopuri și au nevoie de haine îngrijite și călcate. Există diverse locuri de cazare unde poți solicita să îți calci hainele sau să îți fie călcate, sau poți apela la o spălătorie de haine din oraș. Dar pentru situațiile când aceste lucruri nu sunt posibile, un fier de călcat portabil, de dimensiuni micuțe este minunat. O stație de călcat, fiind voluminaosă și grea, este foarte dificilă de transportat. Din acest punct de vedere, necesită mult spațiu atât pentru depozitare, cât și o masă mai zdravănă pentru a putea susține greutatea în momentul utilizării.

  1. Prețul

Stațiile de călcare sunt, desigur, mai scumpe decât un fier de călcat modern și necesită mai multă atenție din punct de vedere al mentenanței. Utilizând aburi în mare parte din timp, este important să fiți atenți la depunerile de calcar și cum le puteți evita. De asemenea, consumul de electricitate poate fi mai ridicat atunci când folosiți o stație de călcat. Dar toate aceste lucruri nu pot contesta calitatatea și rapiditatea cu care un astfel de electrocasnic își face treaba.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.