Un “must” pentru orice portal de noutati: sectiunea «Stiri din economie»

2 minutes, 59 seconds Read

Domeniul economic trebuie sa fie in atentia oricarei persoane preocupate de ceea ce i se intampla intr-un moment dat. Indiferent ca suntem studenti, antreprenori, angajati sau pensionari, cu totii suntem prinsi intr-o spirala economica in care ne miscam si actionam. Oportunitati apar pentru fiecare dintre noi, dar ca sa putem deveni si beneficiari ai acestora trebuie sa fim permanent informati.

Informatiile din domeniul economic sunt diverse, mediul online fiind unul in care, pana la urma, orice tip de informatie isi gaseste un loc. In ceea ce priveste informatiile de natura economica ele pot fi clasificate dupa mai multe criterii:

  1. Informatii economice generale. Sunt stiri din economie care ne descriu un fapt, o stare a lucrurilor, sau o masura initiata care probabil ne va si influenta intr-un fel anume. Astfel de stiri economice le intalnim zi de zi in buletinele de stiri ale televiziunilor, in rubricile dedicate din ziare, dar si in stirile publicate de site-uri (ori citari ale stirilor promovate prin mediile anterior anuntate, ori preluari din buletinele de presa ale institutiilor sau stiri provenite pe alte canale: articole bloguri, articole agentii de presa etc.).
  2. Informatii economice dintr-o nisa anume. In functie de activitatea pe care o desfasuram in mod evindent suntem conectati si mai atenti la informatii provenite din acel domeniu. Rezonam altfel, ne dorim in permanenta informatii noi din acel domeniu, vrem sa fim la curent cu tot ce se petrece deoarece suntem constienti ca in functie de evolutiile din acel domeniu economic si cariera noastra va avea de suferit (in bine sau mai putin bine).
  3. Informatii economice din zona bancara. In general ne intereseaza cateva aspecte concrete: nivelul dobanzilor la depunere (pentru cei care mai si reusesc sa economiseasca ceva), noile reglementari bancare privind acordarea de imprumuturi si, nu in ultimul rand, variatiile de curs valutar. Nu exista persoana care sa nu fie la un moment dat interesata de stirile economice din zona bancara. Indiferent daca suntem pe cale sa antamam un credit, sau avem deja un credit luat si platim la el rate lunare, ambele situatii ne obliga sa ne asumam un nivel de informatii concrete, pe intelesul nostru, dar improspatate ori de cate ori survin ceva modifciari. Stirile economice au caderea de a ne oferi cele mai noi interpretari legislative, dar si solutiile pe care le avem la indemana atunci cand ne aflam in una dintre situatiile descrise mai sus.
  4. Stiri economice referitoare la piata muncii. Jobul curent poate nu ne mai satisface. In general, migrarea de la un loc de munca la altul se face doar dupa o prospectare a pietii, dupa identificarea oportunitatilor de cariera pe care le putem avea. De mare ajutare ne sunt site-urile de recrutare online, insa daca nu intelegem si contextul economic in care ne aflam, riscam sa ne trezim ca am “sarit din lac in put”. Stirile economice care ne aduc informatii din piata muncii sunt extrem de valoroase, aducandu-ne informatiile despre ce meserii sunt in top, ce joburi sunt de actualitate, dar si care este nivelul de salarizare pe diferite domenii. Vorbind iarasi de o zona extrem de dinamica, astfel de stiri sunt urmarite zilnic.
Vezi si:  Design interior casa stil rustic Brasov

Cele descrise mai sus sunt doar cateva dintre zonele economice frecvent intalnite in stirile de profil. Site-urile de stiri online ne ajuta foarte mult in filtrarea informatiilor dorite, oferindu-ne chiar suport pentru a selecta domeniile care ne intereseaza pentru a primi pe e-mail doar acele stiri economice care ne si folosesc. Un astfel de site complex este si www.indexstiri.ro, un portal dinamic, cu stiri din toate domeniile, dar cu o atentie aparte acordata sectiunii stiri din economie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.