Unele din cele mai vandute jocuri PC

author
2 minutes, 54 seconds Read

Jocurile pentru PC au cunoscut o dezvoltare aparte in ultimii ani, iar ele nu mai sunt categorisite in jocuri cu masini si jocuri cu roboti, ci acum sunt luate in calcul mult mai multe criterii pentru a categoriza un joc, iar un astfel de criteriu foarte important il reprezinta unghiul din care vezi caracterul principal. Astfel, jocurile se impart in 2 mari categorii: first person game si third person games.

Jocurile first person sunt cele in care vezi mediul jocului direct din ochii personajului controlat de tine. Aceste jocuri sunt foarte realiste si te pun la propriu direct in pielea personajului.

Jocurile third person sunt acele jocuri in care iti vezi personajul ce-l controlezi. Ca si cum ar avea o camera de vedere in spate, iar tu il vezi si il controlezi din spate.

O parte din cele mai vandute jocuri pentru PC

Printre cele mai vandute jocuri tip ‘first person’ sunt bine cunoscutele shootere Call of Duty, Far Cry si mai nou, Crysis.

Seria de jocuri pentru PC Call of Duty este intr-adevar una de exceptie. Call of Duty este o serie de first person shooter a carei prime versiuni a aparut in 2003, dupa care aproape an de an, dezvoltatorii au incercat si au reusit in cele mai multe cazuri sa vina cu ceva nou, realizand serii din ce in ce mai realiste si mai interesante. Pana in prezent au fost lansate 9 serii, ultima fiind Call of Duty Black Ops II, iar in Noiembrie 2013, cei de la Infinity Ward vor lansa Call of Duty Ghosts. Actiunea primelor 3 serii se invarte in jurul celui De-al Doilea Razboi Mondial, iar in urmatoarele serii actiunea se bazeaza pe experientele fortelor militare moderne.

Vezi si:  Invata prin jocuri de gatit

La lansarea jocului Far Cry 1, acesta a fost unul din cele mai realiste shootere, permitandu-ti sa explorezi in amanunt mediul inconjurator si sa te strecori pe langa inamici exact cum ai face-o in realitate. Din punctul meu de vedere, pot sa zic ca a fost unul din cele mai revolutionare jocuri pentru PC, cu o grafica excelenta, libertate de miscare si harti ce pareau a nu se mai termina. Jocul nu era un simplu shooter, ci iti permitea sa te folosesti de autovehicule, anumite cladiri sau persoane incat sa iti duci misiunea la capat. Adica spre deosebire de alte jocuri aparute pana in acel moment, acesta cred ca a fost primul care nu avea un tipar dupa care sa-ti termini misiunea, ci puteai sa o termini pe ce cale doreai tu atata timp cat rezultatul final era acelasi.

Crysis, desi nu este la fel de popular precum Call of Duty, tot putem afirma ca este un joc de succes. In schimb, in acest joc actiunea are loc in viitor, iar tu ca personaj principal nu mai esti limitat la armele clasice, ci te poti folosi de diferite arme cu lasere s.a.m.d.

Un alt joc foarte cunoscut, insa tip third person, este seria Grand Theft Auto. Acest joc iti permite sa conduci o varietate de vehicule, biciclete, barci, chiar si avioane. GTA, prin seriile lansate pana in prezent s-a dovedit a fi un joc ce trebuie incercat de orice persoana pasionata de gaming, iar ultima editie GTA V, a venit cu ceva intr-adevar special, oferindu-ti posibilitatea sa intri in pielea a 3 personaje, si nu in doar a unuia singur asa cum ne-am obisnuit din seriile anterioare.

Vezi si:  Jocuri de facut pizza

GTA 5 a fost atat de asteptat si de mediatizat, incat in prima sa zi de lansare s-au vandut copii in valoare de 800 de milioane de dolari.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.