Alegerea celui mai bun plan de hosting

author
2 minutes, 25 seconds Read

Vrei sa iti faci un website si sa il publici online? Bine ai venit in club! : ) In ziua de azi stim cu totii ce inseamna un website si multi dintre noi chiar avem unul si mii de persoane din intreaga lume isi deschid site-uri zi de zi.

Este destul de greu sa creezi un website si sa pui informatii interesante pe el, insa o alta provocare este si unde o sa il hostam.

Una din cele mai utilizate optiuni de hosting pentru incepatori este punerea site-ului pe platformele gratuite precum WordPress sau Blogspot. Insa desi acestea sunt usor de setat si nu costa bani, vin cu multe limitari, cum ar fi: numele site-ului va fi destul de lung si se va termina .blogspot.ro sau .wordpress.com, nu putem hosta site-uri cu numar mare de vizitatori. Multe din serviciile gratuite de hosting te obliga de asemenea sa tii bannere pe site si apar tot felul de inconveniente.

Daca este vorba doar de un blog, cred ca e oarecum in regula sa il hostam la WordPress au Blogspot, cu toate ca numele va fi lung si nu va fi tocmai profesional. Insa daca e vorba de magazine online sau site-uri de prezentare, atunci situatia este alta si trebuie sa investim ceva banuti intr-un nume de domeniu si un plan de gazduire web.

Pachetele de gazduire web vin cu adevarate avantaje fata de pachetele gratuite, oferindu-ne servere performante care vor ajuta cu siguranta site-ul sa se incarce mai repede + alte multe beneficii.

Pachetele de gazduire web variaza foarte mult de la o firma la alta, in functie de specificatiile serverelor, ajungand sa fie pachete ce pornesc de la pretul de 1 dolar la serverele Shared pana la pachete de peste 200 Euro pe luna pentru serverele dedicate.

Alegerea unui plan de web hosting se face in functie de necesitatile tale. Daca ai un website simplu de prezentare sau un blog, gasesti cu usurinta pachete de gazduire ce au un pret intre 1-3 Euro. Iar daca ai un magazin online mediu cu maxim 1000 de vizitatori pe zi, atunci te incadrezi intr-un pachet de gazdurie ce costa intre 5-12 Euro pe luna.

Doar ca trebuie sa stii ca atunci cand apelezi la un pachet de 1 Euro, acel suport de 24/7 nu prea se aplica.

In Romania exista multe firme de web hosting precum aceasta ce ofera servici de calitate, iar alegerea uneia nu ar trebui sa fie o sarcina prea grea. Mai ales ca in general preturile sunt la fel si specificatiile asemanatoare. Conteaza mult care firma te-a convins, nu neaparat care ofera serviciul mai bun fiindca toate sunt cam la acelasi nivel.

Trebuie sa mentionez ca serverele din Romania sunt foarte bune ca si performanta, dar bune si ca pret, spre deosebire de cele din afara. Deci fie ca ai nevoie de un pachet de 1 Euro sau de un server dedicat, poti apela cu incredere la firmele de hosting romanesti.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.