Ce presupune crearea unui blog ?

2 minutes, 57 seconds Read

Toata lumea stie astazi ce inseamna un “blog”, este o mica platforma online unde o persoana își exprima gandurile pentru diverse activitati, evenimente, personaje sau pur si simplu modul de viata in societate. Din punctul meu de vedere este un mediu online in care esti liber sa iti exprimi absolut orice idee, esti liber sa scri, sa « bloghezi ».

Marea majoritatea a acestor pagini sunt impartite cat mai simplu pe categorii, perioada cand au fost publicate si cuvinte cheie, ceea ce este OK si ajuta cititorul sa inteleaga mai bine structura blogului. In afara de acest lucru sunt mult mai multe elemente de care trebuie sa tineti cont.

Elemente importante la Crearea unui blog.

In primul rand trebuie sa alegeti platforma pe care se va contrui acesta. Noi va recomandam WordPress pentru ca este pe departe cea mai cunoscuta si cea mai eficienta varianta la ora actuala.

  • Pachetul de gazduire, presupune locul unde este gazduit fizic blogul dumneavoastra, paginile, imaginile, absolut toata informatia. Va recomandam sa cautati un pachet de gazduire profesional care sa va ofere spatiu si resurse cat mai bune.
  • Numele de domeniu, este numele blogului, deexemplu : www.blogulmeupersonal.ro . Va recomand sa alegeti un nume care sa va reprezinte cat mai bine, Daca aveti o nisa de activitate preferata puteti opta pentru un nume cat mai aproape de nisa respectiva, de exemplu : articolemoda sau desprefashion.ro
  • La crearea unui blog este foarte importanta structura, mai exact, cand un utilizator ajunje pe pagina dumneavoastra trebuie sa aibe posibilitatea de a gasi informatia dorita cat mai repede posibil si sa nu fie sufocat de elemente inutile.
  • Modul de redactare al unui articol este elementul cel mai de pret. Mai important decat design-ul din punctul meu de vedere ! Titlu in general reprezinta 70% din valoarea articolului. Daca acesta este unul atractiv atunci utilizatorii vor da click pentru a citit articolul respectiv dupa care continutul trebuie sa fie unul aerisit, sa abordeze un limbaj facil si usor de inteles, sa contina minm o imagine reprezentativa si sa aibe o legatura externa catre un alt website.
  • Sa contin butoane de socializare, este o conditie importanta. De ce ? Pentru ca utilizatori doresc sa impartaseasca pe pagina lor de socializare articole interesante insa nimeni nu cred ca prefera sa copiese link-ul articolului si apoi sa il adauge pe pagina lui Facebook, marea majoritate cauta aceste scurtaturi in interiorul articolului.
  • Un alt element important este viteza de incarcare. Un aspect important ca un utilizator sa citeasca articolele dumneavoastra dar si sa revina este ca pagina respectiva sa se incarce cat mai repede. Nu ezitati sa folositi intrumente care sa va testeze viteza de incarcare si daca aveti prbleme contactati o persoana specializata sa va ajute. Sunt foarte multe persoane talentate, care scriu articole interesante insa oameni ies daca asteapta mai mult de 2-3 secunde la incarcarea paginii.
  • Design-ul trebuie sa fie unul placut, simplist fara elemente inutile in care informatia trebuie sa primeze, trebuie sa fie elementul cel mai important pe care il oferiti vizitatorilor.
Vezi si:  Cheltuieli pe care poti sa le eviti atunci cand ai un business la inceput

Dupa crearea unui blog majoritatea se gandesc « Oare cum as putea sa il monetizez ?! » Este o intrebare normala. Puteti face acest lucru cu ajutorul programelor google addsens, profitshare, etc… Insa foarte mare atentie ! Informati-va bine inainte de a face acest pas, deoarece in multe cazuri exista riscul sa va pierdeti fani sau sa va faceti singur concurenta cu alte bloguri de pe aceiasi nisa.

Cel mai recomandat pentru crearea unui blog este sa apelati la o persoana experimentata sau la o firma de web design care va poate oferi cat mai multe detalii.

author

d_alinus2004

Suntem o firma de web design si promovare pe internet. Scriem cat mai multe articole din domeniul IT pentru a ajuta persoanele interesate de realizarea unui web site!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.