Bonurile cadou, recompensa cea mai potrivita pentru salariati

author
1 minute, 31 seconds Read

Acordarea beneficiilor extra-salariale sub forma de bonuri cadou a devenit o practica des folosita in politica companiilor care doresc sa isi fidelizeze angajatii.

Avantajele acestei metode se recunosc atat in bugetul firmei, cat si in cel al salariatilor, transformand bonurile cadou intr-o masura eficienta de recompensare a angajatilor. 

De ce bonuri cadou?

Acordarea bonurilor cadou are avantajul de a oferi angajatorului posibilitatea sa isi exprime recunostinta fata de angajatii sai fara a fi pus in situatia de a nu sti ce cadou sa aleaga. Bonurile cadou sunt recompensele perfecte pentru aniversarea unor ocazii speciale: Paste, Craciun, 1 Iunie, 8 Martie sau ziua aniversara a firmei reprezentand un tratament egal acordat angajatilor care beneficiaza de aceste beneficii extra-salariale. 

Avantaje la acordarea de bonuri cadou

Masura este una eficienta prin prisma avantajelor fiscale pe care le aduce acordarea de bonuri fiscale. Astfel, angjatii care primesc bonuri cadou sunt scutiti de plata taxelor salariale pentru sumele reprezentand contravaloarea bonurilor cadou. Ei vor plati doar 16%, reprezentand impozitul pe venit.

Cu bonurile cadou, angajatii isi pot alege cadoul dintr-o gama larga de obiecte prezente in rafturile celor peste 100.000 de locatii care accepta bonuri cadou ca mijloc de plata. In diverse locatii, angajatii pot beneficia si de tichete de discount acordate de magazinele partenere.

Bonuri cadou pentru diverse ocazii

Bonurile si tichetele cadou pot fi acordate de companii atat pentruproprii angajati, ca mijlocde fidelizare al acestor, fapt care duce la scutirea contributiilor patronale aferente, dar si alte ocazii.

De exemplu, un mod de a rasplati fidelitatea partenerilor de afaceri prin acordarea de bonuri cadou catre acestia se poate realize cu conditia ca suma sa nu depaseasca 2% din profit, bonurile cadou de protocol fiind astfel deductibile.

Vezi si:  Pentru amintiri de neuitat, ofera o rama foto personalizata

Ele mai pot fi acordate si colaboratorilor angrenati in operatiuni de marketing si publicitate ele fiind deductibile la calculul impozitului pe profit indiferent de perioada anului sau de valoare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.