Telefoanele smartphone cu aparat foto de 200 MP apar in curand pe piata. Esti interesat?

author
1 minute, 24 seconds Read

Fotografia mobila s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Acum 10 ani telefoanele mobile faceau poze foarte sterse, de o calitate indoielnica. Dar, mai nou apar din ce in ce mai mult pe piata telefoane care fac poze demne de un aparat profesionist.

Primele telefoane smartphone cu o camera de 200 MP vor fi propuse de Moto si de Xiaomi. Samsung, va propune si el la randul sau, aceasta camera, dar doar in 2023.

Desi propune de ceva vreme un aparat foto de 108 megapixeli pentru smartphone-uri, Samsung ISOCELL a prezentat de curand un nou aparat foo de 200 de megapixeli in septembrie. Denumit ISOCELL HP1, aceasta ar putea schimba foarte multe pe piata smartphone-urilor.

Desigur, interesul numarul 1 este ca va permite utilizatorului sa capteze imagini ultra-detaliate datorita rezolutiei. Dar, pe langa asta, camera profita si de o tehnica numita pixel bining, care combina pixelii adiacenti pentru a capta mai multa lumina.

Cand lumina este scazuta, senzorul poate prelua imagini de 12,5 megapixeli generand pixeli de 2,56 μm care au fost creati prin imbinarea a 16 pixeli adiacenti (mai mici). In caz contrar, utilizatorul poate profita de cei 200 de megapixeli pentru a prelua mai multe detalii.

Momentan, nu se stie inca ce dispozitive vor folosi acest senzor. Insa, potrivit unei postari Ice Universe, o sursa in general bine informata, acestea ar urma sa ajunga anul viitor.

Ceea ce este surprinzator este ca, conform Ice Universe, nu Samsung este cel care va folosi mai intai acest senzor. In tweet-ul sau, el indica faptul ca senzorul de 200 de megapixeli va fi adoptat mai intai de Moto, apoi de Xiaomi in a doua jumatate a anului 2022.

In ceea ce priveste Samsung, nu ar incepe sa-si foloseasca senzorul de 200 de megapixeli pana in 2023!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.