Cateva idei de sporturi pentru persoanele ce detesta joggingul

author
1 minute, 30 seconds Read

Cardio este o activitate excelenta pentru a mentine inima in forma si deci de a reduce riscurile de maladii cardiovasculare. Dar, daca nu iti place deloc alergatul, exista o multime de alte sporturi pe care le poti alege pentru a te mentine in forma.

Inotul

Inotul este un sport complet care nu prea te lasa sa te ranesti. Gratie rezistentei pe care o presupune apa, muschii lucreaza foarte mult, chiar fara sa ne dam seama de asta. Pentru ca inima sa functioneze asa cum trebuie trebuie sa te antrenezi in mod regulat, macar de doua ori pe saptamana intre 30 de minute si o ora.

Zumba si variantele sale asemanatoare

In aceasta categorie pot intra si HIIT, aerobic, step sau dansul. Aceste activitati necesita miscari rapide, dinamice, intr-un ritm sustinut, dar punctate de miscari mai calme. Cel mai mare avantaj- se poate practica in grup si pe muzica. Este deci foarte antrenant, asta insemnand ca nu vei simti ca depui efort.

Mersul pe jos. Dar, nu ne referim aici la mersul recreativ, ci la cel sportiv. Pentru a fi cat mai eficient, este important sa fie cu un ritm cat mai variat. Alterneaza deci rezistenta cu momentele de acalmie.

Rolele. Mersul pe role este un sport foarte complet. Este cel care dinamizeaza, care cere agilitate si echilibru. Ansamblul corpului este foarte solicitat si tonifiat pentru a se evita caderile, un lucru care poate stimula si inima. Practicat in mod regulat, poate intari inima.
Bicicleta si variantele sale. Toate variantele de bicicleta sunt cele care pot stimula inima. Pentru a fi insa eficiente este bine sa se varieze ritmul si efortul.

Vezi si:  Modele de haine potrivite sportului pe care il practici

Canotajul. Un mare avantaj pentru cei care stau la mare- canotajul. Este un excelent antrenament cardio. Miscarile rapide alternate cu cele mai lente pe o perioada mai lunga sunt cele mai potrivite.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.