Cele mai populare mituri in fitness

author
1 minute, 37 seconds Read

Petreci multa vreme in sala de fitness si auzi o multime de informatii false venite din partea unor persoane nu tocmai calificate. Pentru a restabili adevarul, Adam Rosante, specialist in nutritie sportiva si antrenor de fitness ne vorbeste despre cele mai populare mituri in fitness.

Exercitiile pentru abdomene te ajuta sa ai patratele

Poti sa faci sit-ups zile intregi insa, daca ai un procent ridicat de grasime corporala, abdomenul si implicit patratelele vor ramane ascunse. Vei avea patratele doar in momentul in care vei reusi sa scapi de grasimea abdominala. HIIT este activitatea sportiva ideala dar si un regim alimentar adecvat.

Grasimea corporala se poate transforma in muschi

Nu, grasimea si muschii sunt doua entitati radical diferite. Muschii reprezinta tesuturi care merg de la o articulatie la alta in timp ce grasimea este distribuita in tot corpul. Nu poti transforma grasimea in muschi nici muschii in grasime si, nu poti scapa din punct de vedere tehnic de celulele grase. In schimb, poti reduce marimea celulelor grase, ceea ce se produce daca pierzi in greutate.

Antrenamentul eliptic nu functioneaza

Aparatele eliptice exercita mai putina presiune asupra articulatiilor decat alte aparate pe care le regasim in sala de fitness. Insa, acest lucru nu inseaman ca antrenamentul eliptic este ineficient sau inferior. Eficienta oricarui aparat cardio depinde de forta cu care il folosesti.

Vezi si:  Electronic Doctor: Eliminarea vergeturilor printr-un tratament revolutionar

Cu cat transpiri mai mult, cu atat sedinta de sport este mai eficienta

Nu neaparat. Unele persoane transpira mai usor in timp ce altele transpira mai greu insa acest lucru nu inseamna ca nu depun efort maxim. De aceea, intensitatea, si nu transpiratia este cea mai buna modalitate de a-ti evalua antrenamentul conform lui Rosante.

Ziua de Luni este ce mai potrivita pentru a face miscare

Ziua de Luni poate fi potrivita pentru a face unele schimbari in alimentatia ta, mai ales daca in weekend ai obiceiul sa faci unele excese. Nu conteaza ziua in care incepi, conteaza sa vrei sa faci o schimbare in bine.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.