Putem face prea mult sport?

author
1 minute, 33 seconds Read

Nu ne invata nimeni nimic atunci cand ni se recomanda sa mancam sanatos, sa dormim sapte ore pe noapte cel putin, dar si sa facem miscare in mod regulat pentru a fi sanatosi. Dar oare stiai ca un ritm sportiv prea ridicat ar putea sa fie contraproductiv?
Atunci cand se exagereaza cu sportul sau cu mișcarea fizica, se poate ajunge chiar la probleme articulare, musculare, cardiace sau chiar psihologice.

Trebuie sa se alerge de 2-5 ori pe saptamana maximum

Pentru unele persoane, a face sport vine cu atat de multe riscuri precum sedentarismul, oricat de ciudat ar putea sa sune asta. Pentru ca inima sa nu aiba de suferit, cel mai bine ar fi sa se alerge doar de 2-5 ori pe saptamana maximum sau sa se faca o activitate fizica in fiecare zi, intre 30 si 50 de minute.

Trebuie sa se ceara acordul medicului

Antrenamentul excsiv poate sa duca la oprirea inimii. Inima poate sa aibă de suferit deoarece tesuturile sale se pot intinde destul de tare in timpul efortului. Un lucru care poate provoca schimbari sau probleme care pot modifica ritmul cardiac. De altfel, se recomanda celor care vor sa se apuce de o activitate sportiva sau vor sa o reia sa ceara sfatul medicului.

Mare grija la hormonii antalgici. Atunci cand organismul este impins la extreme, acest lucru duce la stres fizic: entorse, tendinite, probleme cu articulatiile sau cu muschi… Partea emotionala poate fi, de asemenea, afectata. In cazul in care o sesiune de sport moderata duce la o senzație de bunastare, uneori această eliberare actionează ca un analgezic si mascheaza orice durere. Nu este neobisnuit ca oamenii sa devina dependenti de sport din acest motiv, deoarece sunt dependenti de aceasta senzatie de bunastare.

Vezi si:  De ce este necesar sa porti o bustiera atunci cand faci sport?

Practicat insa in mod regulat si cu moderatie, sportul poate sa previna maladiile cardiovasculare, poate ameliora somnul, poate reduce diabetul silupta contra osteoporozei sau artritei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.