Cateva greseli pe care sa le eviti atunci cand faci sport acasa

author
1 minute, 35 seconds Read

Deplasari sau plimbari putine, lipsa de timp, un orar incarcat…. Sa faci sport acasa este deci cea mai buna alternativa. Are o multime de avantaje,e drept, dar trebuie sa tii cont de anumite reguli atunci cand alegi sa faci miscare acasa.

Uiti sa te incalzesti sau sa faci intinderi. Foarte multe persoane uita, ignora sau trec peste aceasta etapa. Dar, aceste doua etape sunt indispensabile pentru muschi, articulatii si tendoane. Nu trebuie deci sa fie luate in deradere. Inainte de a practica o activitate fizica, este esential sa te incalzesti pentru a face sport asa cum trebuie. Este o faza care pregateste organismul pentru efort, nu te lasa sa te ranesti si poti evita mai apoi ranile. Incalzirea trebuie sa fie realizata in maniera progresiva.

Si indiferent de sportul practicat, este esential sa te intinzi dupa fiecare efort depus. Nu respecti timpul de repaos intre serii. Unele persoane nu respecta timpul de repaos indicat intre anumite serii de exercitii. Dar, daca nu se respecta acest timp, nu se vor mai putea realiza urmatoarele exercitii.

Faci prea mult sport. Sa practici o activitae sportiva e bine. Dar e bine si sa nu exagerezi. Daca o anumita activitate fizica ne convine, avem tendinta sa o repetam in fiecare zi. Acest lucru nu e ok, insa. Daca practice aceeasi rutina sportiva, vei incetini progresul si vei stagna.

Nu bei destula apa. Este primordial sa te hidratezi corect pentru a asigura buna functionare a organismului. Dar este si mai important sa bei apa regulat atunci cand depui un defort fizic. Este foarte important sa nu te deshidratezi si sa nu te ranesti. Se recomanda si sa bei foarte multa apa dupa ce ai depus efort.

Vezi si:  Cele mai sigure metode de a castiga la pariuri in fotbal

Ordinea exercitiilor este si ea foarte importanta. Unele exercitii mai exigente sunt puse la inceputul antrenamentului deoarece in acest moment ai mai multa energie iar cele mai putin solicitante sunt la sfarsit. Oridinea este deci esentiala.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.