6 motive pentru care nu obții rezultate la sală

3 minutes, 30 seconds Read

Mergi de ceva timp la sală, dar rezultatele întârzie să apară? Nu lăsa emoțiile negative să te copleșească, identifică ce aspecte te trag înapoi și revino în forță!

Mulți dintre noi am trecut prin asta. Numeroasele diete și antrenamentele istovitoare te-au epuizat fizic și psihic, dar nu ți-au adus rezultatele la care sperai. Ai reușit poate să slăbești câteva kilograme sau să adaugi ceva masă musculară, dar rezultatele au fost unele pe termen scurt. Nu-ți fă griji! Așa cum spuneam, majoritatea celor care au decis să își schimbe stilul de viață au întâmpinat oarecare dificultăți înainte de a-și găsi „drumul”.

Important este să identifici aspectele care te trag în jos și să le elimini. Odată ce ai făcut asta, calea ta către corpul mult visat va deveni mult mai lină.

Iată, deci, care ar fi principalele 6 motive pentru care nu obții rezultate la sală și cum le poți schimba în beneficiul tău:

1. Vrei un rezultat rapid

Fie că vrei să slăbești sau să adaugi masă musculară, este foarte posibil să vrei asta mult mai repede decât ar fi posibil. Încearcă în schimb să adopți o alimentație echilibrată, combinată cu un program de exerciții personalizat și cu un pic de răbdare, iar rezultatele vor fi pe măsură.

2. Nu dormi suficient

Somnul este un element esențial, mai ales atunci când urmezi un program de antrenamente. Asta deoarece corpul se reface cel mai repede prin somn, iar tu vei avea energia să începi și să duci la bun sfârșit și antrenamentele viitoare.

Vezi si:  Sportul, o bucurie gratuita

Privarea de somn are efecte din cele mai negative, printre care modificări în activitatea cerebrală și modificări ale apetitului (vei simți nevoia să mănânci mai mult). Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, fă-ți un program bine pus la punct, cu suficiente ore de somn, pe care să îl respecți cu sfințenie.

3. Program neregulat de mese

Știm deja că acest aspect este dezbătut pe toate canalele posibile și cunoscut de toată lumea, însă cu toate acestea nu toți luăm în serios sfatul de a nu sări peste micul dejun și de a respecta mesele principale ale zilei. Începe să respecți aceste îndrumări pentru a-ți grăbi metabolismul și pentru a avea mai multă energie în sala de forță.

4. Ești prea stresat

Emoțiile negative și stresul cronic te pot face să mănânci mai mult și mai nesănătos. Învață să te relaxezi – poate să practici yoga – și să te concentrezi asupra lucrurilor cu adevărat importante în viață.

5. Ai o atitudine negativistă

În strânsă legătură cu aspectul de mai sus, o atitudine negativistă îți poate pune bețe în roate nu doar atunci când vine vorba de antrenamentele de fitness, ci și în alte aspecte ale vieții tale.

Gândește pozitiv, începe să crezi în propriile forțe, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

6. Nu ești perseverent

Să zicem că te-ai apucat de curând de sală, ești foarte entuziasmat și vrei să vezi rezultate cât mai repede. Dar, chiar dacă ai început să ridici câteva kilograme și ai făcut câteva minute de exerciții cardio, nu te poți aștepta să vezi rezultatele pe loc.

Vezi si:  Bicicletele electrice - cea mai noua alternativa de transport in oras

Multe persoane tind să renunțe după câteva zile deoarece nu văd rezultate. Fii perseverent, ține-te de planul pe care ți l-ai făcut și nu te opri nici măcar atunci când ai obținut ceea ce ai vrut. Fă din antrenamente un stil de viață!

Dacă te ajută, îți poți lua și pentru acasă un set gantere, o halteră sau alte greutati fitness care să te ajute în atingerea țelului tău.

Ca o concluzie, nu înceta să ai încredere în tine, nu îți pierde speranța și vei reuși în tot ceea ce îți propui, indiferent că e vorba de fitness sau oricare alt aspect al vieții tale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.