pexels-robin-stickel-70497

Cele mai populare feluri de mancare fast-food

3 minutes, 28 seconds Read

pexels-robin-stickel-70497Într-o eră în care ne-am obișnuit cu topuri la orice, este firesc să ne întrebăm care sunt cele mai populare preparate de tip fast-food din lume. Milioane de oameni cumpără, chiar în acest moment, un produs fast-food pentru a-și astâmpăra foamea și a-și asigura energia necesară îndeplinirii sarcinilor zilnice. De exemplu, dacă vrei sa comanzi ceva de mancare in Arad, cu ajutorul aplicațiilor online, ți se aduce la ușă felul de mâncare fast-food preferat. Și, până îți vine mâncarea, ai timp să afli și care sunt cele mai populare preparate la nivel internațional.

Pizza

Pizza își are originea în Italia, unde este un preparat tradițional care, încă din secolul al XIX-lea, se vindea pe străzi. Totuși, abia când a ajuns în America, odată cu imigranții italieni, a devenit cu adevărat un produs fast-food. Astăzi, pizza se consumă în toată lumea, în diferite sortimente, printre care cele mai apreciate sunt:

  • Napoletana;
  • Quattro Stagione;
  • Prosciutto e funghi;
  • Calzone;
  • Quattro Formaggi;
  • Romana;
  • Pepperoni;

Simplitatea și faptul că poate fi adaptată la preferințele fiecăruia au transformat pizza într-un produs de succes. Faptul că marile lanțuri de restaurante fast-food au inclus-o în meniul lor a crescut și mai mult consumul acestui preparat, care a devenit soluția pentru o masă gustoasă și rapidă.

Burgerul

Burgerul este un produs fast-food prin excelență, care răspunde oricăror cerințe. Există clasicii burgeri, cu o chifte și legume, dar și burgerii vegetarieni, cheeseburgeri, hamburgeri, burgeri cu pește, cu sos ori burgeri gourmet, pentru gusturile sofisticate. Americanii consideră burgerul un produs național, pentru că acolo a devenit popular ca mâncare de stradă, la începutul secolului trecut. A urmat, apoi, o ascensiune rapidă, care a dus la creșterea consumului acestui aliment simplu și consistent.

Un hamburger de calitate nu este, însă, așa de ușor de obținut. Chifteaua trebuie să fie densă, dar pufoasă, crocantă la exterior și suculentă la interior. Chifla trebuie să nu se fărâmițeze după mușcătură sau dacă este presată cu degetele, iar legumele trebuie să fie proaspete, dar nu prea suculente. Pasionații sunt atenți la aceste detalii, ba, chiar au creat o zi internațională a burgerului, care se serbează anual, pe 28 mai.

Cartofii prăjiți

Cartofii pai prăjiți, cunoscuți și ca French fries, se consumă alături de multe preparate, de la cheeseburgeri la supa de scoici, dar sunt foarte populari și ca atare. Prăjiți în baie de ulei, sunt delicioși cu ketchup, muștar și maioneză. Orice restaurant fast-food din lume care se respectă are în meniu cartofi prăjiți, pentru că aceștia sunt îndrăgiți pe toate continentele. În Statele Unite, există și o variantă populară a acestui preparat internațional, numită Tater Tots. Cartofii sunt rași și din ei se formează bile mici, care se prăjesc. Rezultatul nu diferă mult la gust față de cartofii tradiționali, dacă nu sunt adăugate alte ingrediente în componența sferelor de cartofi. Textura este, însă, mai aerată la interior, iar, la exterior ,Tater Tots sunt crocanți.

Puiul prăjit

Deși cel mai cunoscut pui prăjit aparține unei mari firme de fast-food, sunt multe alte restaurante care gătesc după rețete apropriate, în întreaga lume. Se folosesc, de obicei, pulpele puiului, care se dau prin făină amestecată cu diverse condimente și se prăjesc în baie de ulei. Unele variante ale rețetei sunt mai picante, altele au arome mai subtile, însă, toate încântă papilele gustative.

Preparatele fast-food sunt gustoase și consistente. Fie că le mănânci când ai nevoie de energie, fie când te relaxezi alături de prieteni, cel mai convenabil este să le comanzi online. Mulți acuză mâncarea fast-food pentru obezitate și alte boli metabolice, dar, tot ea ne permite să trăim în ritmul vieții moderne, să facem performanță în activitatea profesională și să păstrăm destul timp pentru familie și activități de relaxare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.