instalatii-gpl-Bizigaz-logo

Ce ar trebui sa stim despre instalatiile GPL?

2 minutes, 2 seconds Read

instalatii-gpl-Bizigaz-logoCu fiecare an, serviciile de instalatii gpl sunt din ce in ce mai solicitate, iar popularitatea lor a crescut considerabil. Cu toate astea, mai exista soferi sceptici care isi pun intrebari cu privire la intregul sistem al instalatiilor si kiturilor gpl si tind sa creada orice informatie negativa.

Care sunt avantajele unui sistem GPL instalat pe masina?

Cu siguranta este o intrebare pusa de majoritatea celor care detin un autoturism, iar raspunsul este unul foarte atractiv: potentialul de economisire a costurilor poate duce pana la 60% mai ieftin decat benzina daca ar fi sa comparam litru pe litru. Alte avantaje ale sistemului GPL sunt reducerea emisiilor si prelungirea duratei de viata a motorului.

Cu toate astea, care sunt dezavantajele?

Cel mai mare dezavantaj este reprezentat de costurile initiale a conversiei autoturismului la GPL. Alte dezavantaje pot fi cauzate de spatiul din portbagaj, acolo unde rezervorul GPL este de obicei instalat.

Este masina la fel de sigura in cazul unui accident?

S-a demonstrat de-a lungul timpului ca masinile pe GPL sunt cel putin la fel de sigure ca cele care ruleaza pe alt tip de combustibil.

Cum poate afecta conversia la GPL puterea si consumul masinii?

Modelele vechi de autoturisme pot fi putin afectate si in consecinta vor consuma mai mult, iar puterea va fi mai scazuta din cauza ca benzina are energie mai crescuta decat GPL. In general, autoturismele aparute pe piata in ultimii ani, vor fi afectate cu mult mai putin. Cresterea consumului de combustibil poate creste cu aproximativ 30%, dar compenseaza pretul mult mai mic pe litru in cazul gazului.

Vezi si:  Sisteme de navigatie BMW e46

Ce implica acest tip de conversie?

In timpul conversiei se instaleaza un rezervor GPL in portbagaj sau sub podeaua vehiculului. Un limitator automat de umplere care va face parte din echipamentul rezervorului, va avea grija ca soferul sa nu umple rezervorul peste limita admisa. Un convertor va fi adaugat pentru reglarea procesului si transformarea gazului lichid in vapori gazosi. Pentru amestecarea cantitatilor corecte de GPL si aer este instalat un mixer de aer-combustibil. Intreg sistemul este prevazut cu o blocare a combustibilului care are rolul de a permite alimentarea atunci cand motorul functioneaza,  sau opreste alimentarea atunci cand motorul este oprit.

Masina care ruleaza pe GPL poate fi dusa la un service auto?

Orice sofer care a apelat la acest tip de conversie isi pot duce masinile in continuare la service-ul auto preferat. Se recomanda, totusi, vizita la un service GPL specializat in repararea si verificarea sistemelor GPL.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.