Foarte usor de preparat, sosul bechamel este un veritabil aliat pasionatelor de gatit deoarece le permite sa gateasca o multime de retete delicioase, cu doar cateva ingrediente regasite in frigider. Iata cateva idei de retete cu sos bechamel.
Sosul bechamel este util pentru prepararea unui numar mare de retete. Alcatuit din lapte (sau smananta), faina si unt, necesita foarte putine ingrediente si confera o nota de onctuozitate de care nu ne putem satura.
Lasagna
Cum ar arata lasagna fara sosul bechamel? Acest sos onctuos face parte din ingredientele vedeta al acestui preparat tipic italian deoarece permite, in momentul gatirii, inmuierea pastelor, conferind o textura perfecta si onctuoasa preparatului final.
Cannelloni
Cannelloni sunt niste paste de mai mari dimensiuni, rotunde, care potfi garnisite cu sos de rosii, cu ricotta sau cu carne. Sunt ideale preparate impreuna cu sos bechamel, un adevarat deliciu.
Un sos usor pentru paste, orez sau gnocchi
Daca nu stii ce sa faci cu reatul de sos bechamel, cel mai bine este s ail refolosesti pentru a oferi un gust aparte retelelor tale de paste, orez sau gnocchi. O reteta simpla si delicioasa deopotriva.
Frumusetea tuturor sosurilor de baza este aceea ca sunt la dispozitie pentru o multitudine de variatii. Bechamelul nu face exceptie de la aceasta regula.
Adauga branza la sosul bechamel si acesta devine un sos delicios pentru nachos sau pentru cartofi prajiti. Poti pune acest sos cu branza si peste sparanghel, oua posate, brocoli sau sa il amesteci cu macaroane pentru o portie de paste cu sos de branza. Croque monsieur, este un sandvis francez faimos cu sunca calda si branza, unde bechamelul este un punct de plecare.
Pentru peste sau pentru carnea de pasare, adauga mustar la un bechamel clasic pentru a face un sos acidulat.
Sosul bechamel este uneori denumit pur si simplu sos alb sau sos de smantana, desi este facut cu lapte, nu smantana. Este un sos rapid si usor.