Ce trebuie sa stim despre acumulatori auto

author
2 minutes, 0 seconds Read

Bateria auto este responsabila de alimentarea motorului unui vehicul si ofera curent tuturor accesoriilor electrice si electronice. Aceasta piesa se uzeaza in timp si devine incapabila sa ofere destul curent pentru a pune masina in miscare. Bateriile auto sunt drenate cand cineva lasa din greseala un element electric pornit, cum ar fi radio-ul, farurile si asa mai departe, inainte de a opri motorul. Atunci cand doresti sa cumperi o baterie de masina, trebuie sa iei in considerare dimensiunea, amplificatoarele de pornire si capacitatea de rezerva a acesteia.

Iata cateva aspecte pe care orice proprietar de autovehicul ar trebui sa le cunoasca

  1. Afla care este dimensiunea potrivita pentru masina ta.

Consulta manualul de utilizare pe care l-ai primit odata cu masina. Acesta iti spune care este dimensiunea bateriei. In cazul in care ai pierdut manualul de utilizare, poti sa ceri ajutorul unui angajat al unei firme ce se ocupa cu distributia pieselor auto.

  1. Alege dimensiunea corecta si tipul de baterie necesara nevoilor tale.

Nu neglija clima si nevoile tale de condus atunci cand cumperi bateria potrivita. Ia in considerare si marimea grupului, care se refera la dimensiunea exterioare ale bateriei si plasarea terminalelor. In cazul in care cumperi o baterie care este prea mica, aceasta nu va putea fi amplasata in siguranta in suport.

Temperaturile marite au un efect imens asupra bateriilor auto. Solutia cu electroliti din baterie se va evapora mai rapid in zonele cu temperaturi ridicate. Trebuie sa cumperi o baterie auto cu o durata de viata mai lunga daca stii ca nu parcurgi distante foarte mari cu masina in viata de zi cu zi. Traseele scurte nu permit bateriei sa se reincarce, de aceea este important sa cauti o baterie cu o durata de viata mai mare. In caz contrar, o baterie normala este indeajuns.

  1. Cauta o baterie care nu a stat mai mult de 6 luni pe raftul magazinului.
Vezi si:  Primavara vine cu oferte de masini noi

Codul de timbru iti va oferi informatii utile despre prospetimea bateriei. O baterie auto isi pierde din prospetime si putere chiar si atunci cand este tinuta pe raft.

  1. Cere mai multe informatii despre capacitatea de rezerva pentru bateriile care sunt in stoc.

Capacitatea de rezerva masoara numarul de minute in care bateria poate rula folosindu-si propria putere. Trebuie sa cunosti capacitatea de rezerva atunci cand alternatorul masinii inceteaza sa mai functioneze.

Acestea sunt practic cele mai important aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o baterie auto.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.