Ce trebuie stiut pentu a deschide o firma offshore?

1 minute, 58 seconds Read

Inainte de a deschide o firma offshore trebuie sa stim ce reprezinta aceasta si care sunt avantajele ei. Orice persoana fizica sau juridica isi poate infiinta o firma offshore, asta insemnand ca firma va fi inregistrata intr-o tara unde taxele de impozitare si celelalte taxe aferente sunt mult mai mici, tocmai de aceea aceste zone cu fiscalitate atractiva sunt generic denumite paradisuri fiscale. Un alt mare avantaj este acela ca infiintarea unei firme offshore nu necesita cheltuieli mari si nici prea multe acte, precum si acela ca in anumite tari persoana care deschide o asemenea firma poate ramane anonima. Cel mai mare avantaj in deschiderea unei firme offshore este cu siguranta acela ca in acest mod, 100% legal, se pot face mari economii de bani datorita nivelurilor mici de impozitare sau doar a taxelor anuale ce trebuiesc platite de catre aceste firme.

O simpla cautare pe internet de genul ,,infiintari firme offshore,, va aduce pe monitorul calculatorului pagini intregi cu firme din tara si din strainatate care ofera servicii diversificate si complete de la infiintarea firmei, deschiderea conturilor bancare in aceste paradisuri fiscale, servicii de secretariat, consultanta fiscala si chiar asigurarea directorilor care reprezinta firma, in cazul firmelor cu detinator anonim, pentru a proteja identitatea acestuia.

Asadar, avantajele acestor firme offshore sunt cu siguranta evidente mai ales ca nu sunt ilegale iar economiile rezultate vor fi vizibile in contabilitatea firmei, in special in aceasta perioada de criza, cand de orice economie poate depinde buna functionare a firmei.

Ca si in cazul infiintari unei firme in Romania, e nevoie de cativa pasi ce trebuiesc urmati:

Vezi si:  Despre Prestashop - avantaje si dezavantaje

1. In primul rand trebuie ales numele firmei si este bine sa se aleaga 2-3 nume pentru cazul in care numele initial ales este deja folosit.

2. Urmeaza a se alege tara unde urmeaza a fi infiintata firma in functie de nevoile si domeniul firmei.

3. Se alege tipul firmei SRL sau SA, se hotareste numarul de actionari si procentul cu care fiecare contribuie.

4. Se depun actele catre firma care se ocupa de infiintare si nu mai ramane decat sa se ridice actele firmei la termenul stabilit.

O firma offshore infiintata de cei de aici costa intre 1.000-15.000 de euro, iar intretinerea ulterioara a firmei se poate face personal fara a mai plati nimic sau se pot ocupa firme specializate contra unor sume cuprinse intre 30-2.000 de euro pe luna, in functie de serviciile alese.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.