Cele mai frecvente probleme ale unui boiler electric

1
1 minute, 40 seconds Read

Boilere electrice au devenit obiecte destul de frecvente in gospodariile celor mai multi dintre romani. Utilitatea acestora este demonstrata de consumul relativ mic de energie termica, cumulat cu usurinta cu care poate fi instalat si pus in functiune, fara a avea nevoie de autorizatii speciale din partea personalului autorizat.

Acestea sunt dispozitive destul de simple, iar utilizarea lor mai mult sau mai putin frecventa poate duce in timp la anumite probleme. Trei cauze ale functionarii defectoase pentru un boiler electric se afla aici.

1. Defectarea unui element de incalzire
Intr-un boiler electric apa este incalzita prin intermediul unui dispozitiv special care se incalzeste foarte repede si la randul lui, acesta incalzeste apa. Trecerea repetata de la fierbinte la rece poate cauza o problema la nivelul sistemului de incalzire. In momentul in care ai depistat daca intr-adevar el este problema, il poti inlocui in timpul cel mai scurt.

2. S-a oprit curentul electric
Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le poate avea un boiler electric este surprinzator, oprirea curentului electric. Mai ales pe timpul zilei, cand luminile nu sunt aprinse, este destul de greu sa iti dai seama care este de fapt problema cu aparatul. Pana in momentul in care curentul electric nu revine, nu vei putea utiliza apa calda.

3. S-a defectat termostatul
In interiorul unui boiler electric exista un termostat prin intermediul caruia apa este incalzita pana la o anumita valoare. Pentru ca apa sa fie incalzita pana la valoarea pe care o doresti, trebuie sa modifica setarile din fabrica. Daca schimbarea de temperatura se modifica dupa ceva timp, este destul de probabil sa se modifice din cauza defectiunilor la nivelul termostatului.

4. Pierderea de apa
O alta problema frecventa pe care o poate avea scurgeri de apa. Pentru a rezolva problema, verifica toate robinetele, tevile, suruburile s.a.m.d. In timp, acestea se pot slabi si din cauza lor apa incepe sa curga pe langa. Este posibil, in cazul in care boilerul electri este mai vechi, sa fie nevoie sa schimbi cateva garnituri.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.