De ce oferirea de cadouri ne face bine?

author
1 minute, 42 seconds Read

Chiar daca uneori, alegerea unui cadou poate fi o veritabil bataie de cap, fericirea de pe chipul persoanei care primeste cadoul nu are pret. Insa de ce oferirea unui cadou ne face bine?

Beneficiile oferirii de cadouri

Doctorul Mickael Mangot, doctor in economie, a constat, dupa indelungi cercetari, faptul ca oferirea unui cadou sau donatiile facute in scop caritative ar provoca o crestere a sentimentului de bucurie, de fericire, cresterea sentimentului de bogatie sufleteasca si chiar are capacitatea de a imbunatati conditiile cardiovasculare.

Concluzia este urmatoarea: oferirea de cadouri ne face mai fericiti, ne confera o stare de bine, mai ales daca cadoul este oferit intr-un mod dezinteresat si fara sa astepti ceva in schimb. Sa iti sacrifici din timpul tau pentru a cauta cadoul potrivit, sa te implici, cu alte cuvinte, investitia personala fac din oferirea unui cadou o reusita.

In plus, s-a constatat si faptul ca atunci cand cheltuim bani pentru semenii nostri, senzatia de satisfactie este mult mai durabila decat atunci cand cheltuim pentru noi insine.

Oferirea unui cadou ne ofera si posibilitatea de a crea sau de a consolida o legatura sociala si se a intari sentimentul de apartenenta la un grup (ceea ce este o nevoie fundamentala conform piramidei lui Maslow).

Ce semnifica cadoul tau

In functie de cadoul ales exista mai multe semnificatii. Spre exemplu, persoanele care nu au primit foarte mult cadouri in copilarie vor oferi cu mai mare usurinta cadouri deoarece pentru ei acest lucu este extrem de important. In schimb, persoanele care ofera cadouri in cantitati mai mari si adesea de valoare incearca sa exercite o anumita dominatie asupra persoanei careia ii ofera cadoul. Cadourile precum ustensilele de bucatarie sunt rar apreciate insa semnifica ca cel care ofera cadoul vrea cu adevrata sa fie de ajutor. Persoanele care ofera bani ca si cadou sunt adesea aratati cu degetul pentru lipsa lor de originalitate. Este posibil ca un cadou impersonal sa traduca o forma de pudoare, teama de a se expune sau de a alege un cadou gresit…

Vezi si:  Obiceiuri de Craciun de la stramosi

Sursa: https://www.medoucine.com/blog/offrir-cadeaux-bien/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.