Covid-19 – criza impinge Africa sa produca ea insasi vaccinul

author
1 minute, 33 seconds Read

Dupa Egipt, Africa de Sud sau Maroc, Senegal va putea sa produca un vaccin contra coronavirusului, dar nu numai.

Despre ce este vorba?

In timp ce vaccinarea contra Covid-19 intarzie sa apara in Africa, Egiptul a devenit prima tara de pe continent care produce si ea vaccinul. Miza este una politica de acum inainte pentru Statele Africane care nu reusesc sa isi procure dozele necesare pentru a vaccina populatia.
Conform OMS, peste 1,6 milioane de doze au fost aduse in Africa de catre mecanismul Covax. De altfel, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson/Janssen si Pfizer- BioNTech sunt asteptate din America. Tarile africane au fost astfel sfatuite ca in perioada actuala sa infiinteze mai multe locuri pentru vaccinare si sa sensibilizeze populatia pentru a avea mai multa incredere in vaccin.

Unele tari precum Africa de Sud si Algeria au anuntat si ele ca vor lansa in curand productia locala de vaccin. Iar Egipt, Maroc si Senegal accelereaza si ele procesul.

Egitpul a inceput sa produca Sinovac. La sfarsitul lunii iunie 2021, Egipt a anuntat ca a produs primele sale doze de vaccin chinezesc Sinovac, aprobat in regim de urgenta de OMS, dupa un acord intre firma egipteana Egytpian holding company for biological products and vaccines si firma Sinovac.

Tara este si in discutii si negocieri pentru a fabrica local vaccinul britanic Astra Zeneca.

Maroc se ambitioneaza sa produca 5 milioane de doze pe luna. Astfel ca, a anuntat proiectul de fabricare locala a vaccinuluii chinezesc Sinopharm contra Covid-19 cu o productie de 5 milioane de doze pe luna.

In 9 iulie, Senegalul a intrat si ea in cursa. A anuntat semnarea la Dakar a unui acord de 2 milioame de euro, vizand finantarea unei uzine de productie de vaccin conta coronavirus si alte maladii endemice. Africa importa in jur de 99% din nevoile sale de vaccin si acordul de finantare semnat va reduce aceste importuri.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.