Majoritatea copiilor adora pastele. In plus, cu un sos Carbonara, cu siguranta nu vor rezista tentatiei!
Este o reteta care se poate pregati in maxim 20 de minute si ai toate sansele sa iti iasa mult mai delicioase decat cele de la restaurant daca pui suflet. Pentru pastele carbonara poti folosi bacon sau guanciale (bacon italian). Mai poti folosi bacon de curcan, felii lunguiete din pulpa de curcan, foarte usor afumate si gustoase.
Pe langa bacon, pentru aceasta reteta mai ai nevoie de parmezan si oua. Sa nu uitam de sare si piper sau de alte condimente in functie de preferintele fiecaruia. Ingrediente putine pentru a obtine o reteta gustoasa si satioasa deopotriva. Parmezanul recomandat este cel nerazuit, triunghiular. Este mult mai gustos. Trebuie sa te asiguri ca alegi un parmezan de calitate.
In privinta pastelor, vi le recomandam pe cele italiene, nu conteaza marca, deoarece sunt realizate din faina de grau dur. Chiar daca sunt putin mai scumpe, sunt mult mai delicioase decat restul. Daca tot nu este nevoie de foarte multe ingrediente penru aceasta reteta, asigura-te ca le alegi pe cele de cea mai buna calitate.
Ingrediente (pentru patru persoane):
– 400g de paste;
– 3 linguri de smantana de gatit;
– 250g de sunca;
– 3 galbenusuri de oua;
– Parmezan;
– O lingurita de curry;
– Sare;
– Piper alb;
– Bullion de vita;
Fierbe pastele respectand timpul indicat pe ambalaj. In tot acest timp, pregateste galbenusurile de ou si adauga 3-4 linguri de parmezan dupa ce le-ai batut. Incepe prin a praji sunca intr-o tigaie bine incinsa. Atunci cand sunca este bine rumenita adauga putin bulion de vita. Apoi adauga smantana de gatit si curry si amesteca totul cu pastele. Adauga apoi amestecul cu galbenusuri de oua. Adauga sare si piper dupa gust si parmezan.
Pofta buna!
Sursa: https://www.ptitchef.com/recettes/plat/pates-carbonara-ideal-pour-les-enfants-fid-1255236