Versiunile Chrome si Firefox 100 pot distruge internetul

author
1 minute, 36 seconds Read

Chrome, Firefox si Edge sunt pe cale sa faca upgrade la versiunea 100, dar aceasta noua actualizare poate zgudui internetul, facand multe site-uri indisponibile. Iti explicam in acest articol de ce.

In urmatoarele saptamani, browserul Google Chrome, browserul Mozilla Firefox si browserul Microsoft Edge vor fi actualizate la versiunea 100. Dupa o versiune 97, care punea accentul pe datele cu caracter personal, browserele sunt in prezent la versiunea 98. Aceasta noua actualizare ar putea parea complet normala, dar ar putea face ravagii pe Internet.

Actualizarea la versiunea 100 in saptamanile urmatoare poate cauza erori sau probleme de compatibilitate pe unele site-uri web care nu sunt gata sa citeasca siruri de user-agent de trei cifre. Prin urmare, Google, Mozilla si Firefox lucreaza in prezent pentru a atenua impactul actualizarii inainte de lansarea acesteia la sfarsitul acestui an.

Versiunea 100 ar putea deci bloca Internetul

In august 2021, Mozilla a efectuat o serie de teste pentru a determina daca numerele de versiuni din trei cifre ar putea cauza probleme si a constatat ca un numar mic de site-uri web nu se afisau sau nu functionau corect. Dintre site-urile afectate, putem aminti Yahoo, Slack, Daimler, Bethesda sau HBO Go. In majoritatea testelor Mozilla, site-urile web au indicat ca browserul nu a fost acceptat sau a avut probleme la afisarea interfetei cu utilizatorul pe anumite parti ale site-urilor.

Diferitii jucatori de pe piata implementeaza, prin urmare, diferite strategii pentru a atenua impactul versiunii 100 asupra stabilitatii site-urilor web. Firefox va putea remedia problema de la site la site, in timp ce Chrome are o optiune de rezerva care va semnala un user-agent cu versiunea veche 99 daca sunt gasite probleme.

Vezi si:  Ce este serviciul de email marketing

Pentru unii, acest lucru s-ar putea sa va aminteasca de infama eroare din Anul 2000 si de abandonarea de catre Microsoft a Windows 9. Intr-adevar, aceasta versiune ar fi provocat conflicte cu alte versiuni deja existente, inclusiv Windows 95 si Windows 98. Chrome, Firefox si Edge ar trebui sa faca upgrade la versiunea 100 in jurul lunii aprilie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.