Viitorul ceasurilor Wear OS ar trebui sa fie plasat sub semnul autonomiei

author
1 minute, 32 seconds Read

Primele scurgeri de informatii privind dispozitivele Snapdragon Wear 4100, care echipeaza ceasurile conectate Wear OS, indica in special un castig semnificativ in autonomie.

Despre ce este vorba?

Cu fiecare versiune noua, vorbim despre acelasi lucru. In timp ce Snapdragon ar trebui sa se pregateasca in curand sa-si prezinte viitorul cip pentru ceasurile sale conectate, primele scurgeri de informatii raporteaza o autonomie care ar trebuie sa se imbunatateasca drastic, in comparatie cu generatiile anterioare.

Site-ul german WinFuture, a avut astfel ocazia sa puna mana pe caracteristicile urmatorului cip pentru ceasurile conectate de la Qualcomm, Snapdragon Wear 5100. Una dintre principalele inovatii ale acestui nou cip ar trebui sa fie sosirea unei gravuri mult mai fine, in 4 nm. Ca o reamintire, chipul anterior al Qualcomm, a fost gravat la 12 nm. Aceasta gravura fina ar trebui sa permita in special un management mai bun al energiei si, prin urmare, o autonomie imbunatatita.

Autonomia ar trebui consolidata si pe versiunea „Plus” a lui Snapdragon Wear 5100, Snapdragon Wear 5100+. Acest SoC ar trebui sa incorporeze un al doilea coprocesor, gravat in 22 nm, dedicat tocmai gestionarii sarcinilor eficiente din punct de vedere energetic. Utilizarea unui procesor mai putin puternic pentru sarcini care nu necesita performante ridicate ar trebui sa permita ceasurilor echipate cu acesta sa reziste mai mult.

Ambele versiuni ale Snapdragon Wear 5100 sunt de asteptat sa includa un procesor cu patru nuclee Cortex-A53 tactate la 1,7 GHz impreuna cu un cip grafic Adreno 702 de 700 MHz. De asemenea, ar beneficia de o memorie RAM LPDDR4X de pana la 4 GB si de stocare flash eMMC 5.1.

Vezi si:  Sfaturi utilizare corecta laptop

Nu se stie inca cand Qualcomm isi va prezenta oficial noul procesor Snapdragon Wear 5100. In plus, va trebui inca sa asteptam inainte de a descoperi acest nou SoC pe ceasurile conectate disponibile comercial. Cu toate acestea, in mod traditional, Qualcomm este furnizorul de echipamente preferat pentru producatorii de ceasuri sub Wear OS.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.