Sa credem sau nu in clasamente?

1 minute, 55 seconds Read

Dechidem calculatorul si primul lucru pe care il facem este sa intram pe Facebook sau pe mail sau pe ziarele noastre preferate pe care acum le putem citi moca pe net. Nici nu ne gandim la browserele de internet pe care le folosim zi de zi. Ne-am obisnuit sa fie acolo pe desktop la indemana. Uneori nici nu stim cum le cheama sa la ce varianta am ajuns. Nu ne intereseaza daca exista variante mai highspeed sau mai sigure. Cu toate aceste ele, browserele, sunt portile de intrare a programelor pe care generic le numim virusi.

Ma uitam mai deunazi pe clasamentele la zi facute de baietii destepti de prin America. Si am fost foarte mirat sa vad inca in primii trei clasati eternul si nefascinantul Internet Explorer. Stateam si ma gandeam ca daca nu era instalat odata cu sistemul de operare al celor de la Microsoft (si aici ma refer binenteles la Windows) nu il instala nimeni de buna voie pe computer.

De ce? Pai in primul rand ca mi se pare greoi in utilizare. Apoi nu inteleg de ce nu pun odata la punct protectia impotriva materialelor de tip pornografic. Astfel, iti poti lasa copilul sa se joace pe nu stiu ce site si te pomenesti ca ii apare un pop-up cu o cuconita in costumul Evei. O alta problema de care m-am lovit este dezinstalarea pluginului Java, care este una din bresele de securitate la un browser. Frate decat sa dezinstalezi pluginul cu pricina mai bine reinstalezi sistemul de operare. Pe cand atunci cand vine vorba de Firefox sau Chrome poti da disable cu un singur click. Dar sa trecem peste, pentru ca m-am exprimat cu privire la cel plugin pe aici. Lipsa pluginurilor face ca Internet Explorer sa nu fie un browser prea iubit, in comparatie cu Firefox de exemplu care iti pune la dispozitie pagini intregi de pluginuri. Daca mai adaugam aici si lipsa de compatibilitate dintre diferitele versiuni cred ca am cam spus ce aveam de spus.

Vezi si:  Sfaturi privind alegerea de programe de calculator pentru editarea imaginilor

In aceste conditii inclin sa cred ca unele clasamente sunt facute ca sa induca in eroare utilizatorul obisnuit caruia i se spune ca nu conteaza ce browser folosesti, tot acolo ajungi. E ca si cum ti-as spune ca nu conteaza cu ce masina pleci din Bucuresti, candva tot o sa ajungi la Cluj.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.