Cu Viva, Microsoft reinventeaza Intranetul

author
1 minute, 34 seconds Read

Firma din Redmond a dezvaluit lansarea platformei Viva. Integrand module de partajare a unor cunostinte, formatiuni, colaborari, aceasta platforma are vocatia de a raspunde evolutiei muncii colaboratorilor sai. Microsoft intentioneaza astfel sa “reinvie” Intranet si alte retele sociale de companie.

Microsoft a anuntat recent Viva, platforma sa orientata spre experienta colaboratorilor, care se combina astfel cu Teams. Daca compania ta foloseste aceasta solutie, exista mari sanse sa beneficiezi in viitorul apropiat de Viva precum si la unele functionalitati precum Insights, Learning si Topics. Obiectivul acestui ansamblu de functiuni este acela de a facilita si de a simplifica interactiunile dintre colaboratori.
Viva se pozitioneaza drept o unealta pentru a infrunta intr-un mod cat mai eficient pandemia si bulversarile provocate de aceasta asupra mediului de munca. Noutatea impusa de pandemie este telemunca. Inainte de criza sanitara provocata de pandemia cu coronavirus, Microsoft declarase deja ca aceasta colaborare online era urmatoarea etapa logica a evolutiei angajatilor sai, angajati care lucreaza cu documente individuale precum Word si Power Point. In prezent, Microsoft incearca sa faca din Viva un fel de hub comunitar online, un fel de Intranet 3.0, un loc in care ultimii intrati in cadrul unei companii au ocazia de a invata mai multe despre aceasta din urma, despre poltica companiei, despre colegi, despre ceea ce stiu colegii…

Interesant pe hartie insa trebuie sa se verifice totul si in practica pentru a vedea cum functioneaza si daca functioneaza si in realitate. Iata care sunt principalele componente oferite de Viva:

Viva Connections. Microsoft considera Connections drept o pasarela spre ansamblul spatiului de lucru digital Viva, cu legaturi spre resursele esentiale ale companiei. Editorul afirma ca va folosi in egala masura Yammer pentru a furniza un flux de informatii personalizate.

Viva Insights. Modulul Insights ofera accesul spre trei activitati diferite. Angajatii vor avea ocazia de a accesa un tablel de bord pentru a-si planifica cele mai importante intalniri dar si pauzele.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.