Cum alegem tipurile de saltele de pat?

2 minutes, 31 seconds Read

Fara indoiala, exista o stransa legatura in a avea parte de un somn bun noaptea si a pastra o stare optima de sanatate, o stare de bine generala. In aceasta directie intra o multime de factori, ce pot sa influenteze intr-o masura mai mica sau mai mare aceasta perioada petrecuta in pat. Unul din aceste aspecte este cel legat de gasirea si utilizarea unor tipuri optime de saltele – vezi aici astfel de modele; ele sunt oarecum elementul esential, partile cu care intram in contact direct cand ne punem la somn. Strans corelat de acest subiect e cel al costurilor determinate de cumparaturile pentru articole de casa – marile magazine incep tot mai mult sa fie deschise catre acest segment de produse, intelegand dorinta romanilor de a-si reinnoi sau redecora casa.

Nu multi stiu insa ca in principiu, aceste produse, denumite saltele, nu s-au schimbat extraordinar de mult de-a lungul anilor. De la inventia saltelelor cu arcuri, in 1871 de catre Heinrich Westphal, putine adaugiri s-au facut resimtite – desigur tehnologia a imbunatatit vietile noastre in numeroase domenii, insa aici au trecut ani intregi, fara ca materialele sa fie inlocuite.  Totusi, consumatorii de pretutindeni, chiar si din tara noastra, au adoptat si continua sa adopte noile variante de saltele (ortopedice, de tip memory foam, cu aloe vera sau cocos), privind cu un mai mare optimism catre viitor. Insa cum aleg de fapt oamenii aceste saltele? Vom incerca sa prezentam cateva variante plauzibile in randurile ce urmeaza:

– Apeland la parerile altor persoane apropiate, precum prieteni, familie, colegi. Recomandarile sunt si continua sa ramana una dintre cele mai des apelate modalitati de a cumpara ceva, in special de valoare medie sau mare.

Vezi si:  Alege cele mai bune oferte de aer conditionat

– Citind review-urile sau articolele prezentate in reviste sau in site-uri de specialitate, atat din tara cat si din strainatate.

– Consultand ofertele marilor magazine, prezente in majoritatea oraselor resedinta de judet.

– Cautand ofertele sau noutatile prezentate pe site-urile ce comercializeaza astfel de saltele.

– Comparand toate variantele din sursele de mai sus

Orice am alege, din cele de mai sus, medicii recomanda sa luam in considerare faptul  ca aceste saltele de pat trebuie sa ne mentina corpul intr-o pozitie neutra – incat spatele sa pastreze acea curbura normala, iar soldurile, calcaiele, umerii si capul sa fie pastrate intr-o aliniere corespunzatoare. Pentru cei cu probleme de spate, exista o serie de modele de saltele ortopedice si superortopedice, cat si alte variante speciale, care sa imbunatateasca considerabil pozitia corpului si deci confortul timpului de somn.

Exista de asemenea si alti factori de care trebuie sa tinem cont, inainte de a ne baza in totalitate parerea pe utilizarea unui anume tip de saltele. Astfel, un somn bun depinde de aspecte precum nivelul de stres, temperatura camerei, confortul. Insa mai mult decat sigur, trebuie sa incepem cu elementele de baza – salteaua ramane mereu la temelie, la baza acestei constructii ce urmeaza, pentru odihna cautata.  Pentru o gama variata de astfel de produse si alte articole de mobilier, descopera oferta de saltele prin Tamos.ro !

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.