Cum alegi un motofierastrau?

2 minutes, 3 seconds Read

Iti doresti demult un motofierastrau si nu stii ce model ar trebui sa cumperi ? Ai simtit nevoia sa te consulti cu cineva , un ghid caruia sa ii spui ce anume astepti de la un motofierastrau si sa iti  explice de ce anume unul sau altul dintre modele ti se potriveste? Ei bine, ajutorul de care aveai nevoie ti-l putem oferi noi.

Etapele care trebuie parcurse pentru alegerea unui ferastrau ar trebui sa cuprinda analiza tipului de material care trebuie taiat sub aspectul grosimii acestuia, atat in ceea ce priveste grosimea maxima preconizata a fi taiata cat si grosimea medie a trunchiurilor.

Nu intotdeauna mai mare inseamna si mai bun. Varianta cea mai corecta este corelarea logica a dimensiunilor trunchiurilor de taiat cu lungimea lamei si puterea motorului. Un ferastrau mare, folosit pentru taierea unor materiale cu dimensiuni reduse oboseste operatorul si determina ineficienta acestuia, mai mult, motofierastraul astfel folosit devine imprecis si poate cauza accidente. Invers, un motofierastrau cu lama si motor prea mici fata de sarcina de lucru, poate sa cauzeze intarzieri, probleme ulterioare in functionarea motofierastraului sau, mai grav accidentarea utilizatorului . De regula se recomanda alegerea motofierastraului cel mai mic  posibil, daca utilizarea lui este strict casnica, tocmai pentru a nu  complica cu detalii tehnice sau incarca cumparatorul cu  elemente care nu ii sunt neaparat necesare, contra unui pret semnificativ mai mare. Intotdeauna verificati daca distanta intre manerele de sustinere a motofierastraului ales va ofera cea mai buna si comoda prindere.

In cazul utilizarii industriale, ferastraiele folosite trebuie sa fie fiabile, eficiente, rezistente, robuste si cu emisii cat mai mici de noxe, respectiv consum cat mai mic de amestec combustibil.

Vezi si:  Generatoare de curent Kipor

Un alt criteriu de care trebuie sa se tina seama este deci, pretul. Acesta este in stricta relatie cu abilitatile motofierastraului de a raspunde nevoilor utilizatorului. Motoferastraiele profesionale, mari, sunt fabricate din materiale mult mai rezistente, data fiind solicitarea sustinuta a acestora pe parcursul duratei de viata , pe cand la cele pentru uz casnic, rezistenta materialului folosit nu implica a se lua in calcul o utilizare sustinuta, ci doar eforturi punctuale.

O achizitie normala cuprinde si elementele de protectie necesare, cum sunt manusile de protectie din piele, protectie pentru vaz si auz, eventual casca de protectie daca taierea presupune obligativitatea purtarii acesteia, ghete cu caramb s.a.

Pentru toate intrebarile dumneavoastra si pentru o gama larga de produse din aceasta categorie, va stam la dispozitie cu consultanta si explicatii pe site-ul Cosma-Husqvarna. Aici poti gasi un motofierastrau potrivit pentru nevoile tale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.