Cum colaborezi cu un fotograf de nunta pentru poze speciale

2 minutes, 46 seconds Read

Alegerea unui fotograf de nunta tine in egala masura de cat de impresionant este portofoliul acestuia, cat si de modul in care acesta este deschis la sugestii, dispozitia sa de a comunica si a colabora cu clientul. Poate cel mai important aspect pentru obtinerea unor fotografii de nunta cu adevarat speciale este colaborarea dintre viitorii miri si fotograful ales.

Pregatiri inainte de nunta

Inca inainte de marele eveniment se recomanda cel putin doua intalniri cu fotograful. Cea dintai va avea loc inainte de a semna un contract, iar cele mai multe cupluri se intalnesc cu cel putin 2-3 fotografi inainte de a decide cu care dintre acestia doresc sa lucreze. Cea de-a doua intalnire va avea loc dupa semnarea contractului, dar inainte de eveniment, pentru a putea discuta detaliile extrem de importante precum asteptarile clientilor, tipul de imagini pe care acestia si le doresc de la fotograf, etc.

Aceasta intalnire dinainte de eveniment este momentul ideal pentru luarea unor decizii precum locatia pentru o sedinta foto speciala si momentul cel mai potrivit pentru desfasurarea acesteia, dar si preferinte legate de pozele de grup sau care sunt persoanele pe care mirii doresc sa le vada cel mai des in imaginile finale.

Alegerea unui fotograf de nunta profesionist folosind ca unealta site-uri speciale precum acest site garanteaza viitorilor miri o colaborare fara probleme, pentru ca fotografii cu experienta sunt obisnuiti sa fie deschisi si flexibili la cerintele clientilor.

Mirii se pot pregatii pentru ziua nuntii repetand anumite idei de poze si pozitii care li se par inspirate sau reprezentative. Este adevarat ca astfel se pierde din naturaletea si candoarea imaginilor, dar un fotograf profesionist va reusi cu siguranta sa obtina si instantanee indiferent cat de pregatiti sunt mirele si mireasa. Studierea celor mai inspirate pozitii pentru o poza reusita si a unor tehnici precum cele care reduc riscul aparitiei neplacutei gusi in fotografii sunt doar un alt mod de a obtine poze cu adevarat exceptionale de la importantul eveniment.

Vezi si:  5 Lucruri pe care un fotograf nunta trebuie sa le ofere

Colaborarea cu fotograful dupa nunta

Nu orice fotograf de nunta este dispus sa lase clientii sa participe la operatiunile ce au loc dupa eveniment, respectiv sortarea si retusarea pozelor, de aceea daca se doreste acest lucru se recomanda ca mirii sa discute aceasta posibilitate inca de la prima intalnire, inainte de semnarea contractului.

Daca fotograful este de acord, cuplul proaspat casatorit poate participa la sesiunea initiala de sortare a fotografiilor. De obicei un fotograf nunta face cateva mii de fotografii din care doar cateva sute ajung la clienti. Participand la momentul sortarii, clientii au ocazia sa isi exprime opinia asupra pastrarii unor imagini cu valoare sentimentala pe care fotograful le-ar putea considera nu tocmai reusite. De exemplu o imagine cu unchiul preferat al miresei dansand cu matusa care este usor descentrata ar fi imediat stearsa de fotograful profesionist al carui ochi este antrenat pentru a alege doar cele mai reusite imagini din punct de vedere tehnic.

Dupa aceasta prima sesiune de sortare este foarte important ca fotograful sa fie lasat sa isi continue procesul de editare si retusare singur. Colaborarea dintre client si fotograf de nunta trebuie sa se desfasoare in anumite limite in sensul ca fotograful trebuie sa fie pregatit sa se adapteze cerintelor clientilor, insa si clientii trebuie sa fie dispusi sa isi puna increderea in fotograf si sa ii permita acestuia sa isi faca meseria.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.