A aparut si la noi moda agentiilor de detectivi particulari

2 minutes, 19 seconds Read

Detectivii particulari nu s-au aflat niciodata in centrul atentiei, cu atat mai mult in Romania. E si normal sa nu fie in centrul atentiei pentru ca meseria de detectiv particular implica in primul rand discretie. De fapt, un detectiv bun care isi face meseria “ca la carte” nu isi dezvoluie identitatea niciodata pentru a nu putea fi descoperiti in timpul filajului.

Daca in urma cu ceva vreme asociam detectivii cu filmele americane sau desenele animate, astazi realizam ca a aparut “moda” agentiilor de detectivi particulari si in Romania. Romanii au inceput sa devina foarte sceptici, motiv pentru care au solicitat aceste servicii, astfel incat “piata” detectivilor particulari s-a extins foarte mult in ultimii ani.

Este necesar sa precizez faptul ca putini romani stiu ce inseamna sa fii detectiv in adevaratul sens al cuvantului si mai putini decat atat stiu ca in Romania detectivii particulari sunt condusi de multi ani de catre o femeie. De ce o femeie? E simplu! Femeile ies mult mai greu in evident cand vine vorba despre aceste servicii, au “darul” de a socialize mai bine, de a crea legaturi, de a afla lucruri noi si nu in ultimul rand, sunt foarte discrete. Maria Bumbaru, o femeie foarte ambitioasa si carierista spune ca si-a descoperit vocatia dupa Revolutia din anul 1989.

Detectivi particulari in Romania

Ei bine, desi meseria de detectiv particular este una simpla si ridicola pentru unii la o prima vedere, “seful” detectivilor, Maria Bumbaru este o femeie care a renuntat la viata de familie pentru a-si urma visul. Femeia spune ca anul revolutiei a fost anul care i-a aratat calea in viata si ca la inceput a lucrat pentru o societate in domeniul resurselor umane, iar meseria de detectiv a fost o pura intamplare. Avand in vedere ca in anii ’89 nici nu se stia despre aceasta meserie, Maria a ajutat un strain sa rezolve un caz in Romania si atunci si-a gasit menirea. A urmat studiile necesare in strainatate si s-a intors in Romania sa puna in practica tot ce invatase acolo. Asa se face ca Maria Bumbaru si-a deschis propria afacere si a descoperit ca din ce in ce mai multi oameni vin sa descopere noutati despre partenerii lor de viata sau ca politicieni renumiti ii solicitau serviciile. Maria Bumbaru s-a extins si a devenit unul dintre cei mai buni detectivi particulari ai Romaniei, fiind ulterior plasata in conducerea detectivilor din tara.

Desi se apropie de 46 de ani, Maria Bumbaru nu este casatorita si nu a fost niciodata pentru ca a pus mereu in prim plan cariera. Tot ea spune ca a fost foarte greu sa gaseasca un barbat care sa ii inteleaga meseria si pasiunea, iar acum traieste o frumoasa poveste de dragoste cu un cetatean strain, ceea ce o face sa se simta cu adevarat implinita.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.