Cum va fi vremea in Romania maine?

author
1 minute, 48 seconds Read

Putem sti azi cum va fi vremea in Romania maine? Dar peste 30 sau 45 de zile? In mare parte da, si totusi prognoza vremii scade ca parametri de precizie cu cat intervalul vizat este mai mare. Astfel, vremea in Romania maine poate fi stabilita cu o probabilitate ridicata, pe cand peste 45 de zile pot fi obtinute doar estimari termice si de precipitatii rezultate din mediile istorice.

Distributia fronturilor atmosferice si alte date specifice legate de meteorologie ofera doar o tendinta a deplasarilor si interactiunilor si nu garanteaza o acuratete maxima, ce este invers proportionala cu momentul de referinta actual (cu cat intervalul de timp de prognoza este mai indepartat).

Totusi, datele meteo privind starea vremii ofera cert orientari utile legate de petrecerea timpului in aer liber, programarea vacantelor, ce obiecte de imbracaminte alegem in ziua respectiva, etc.

Cum circula datele despre starea vremii

Datele despre vreme, ce cuprind parametri legati de vant, evolutia fronturilor atmosferice, temperatura, etc., sunt culese permenent in cadrul statiilor meteo de pe intreaga planeta, centralizate, supuse analizei meteorologilor si publicate intr-un interval scurt de timp.

Conditiile meteo ulterioare publicate cuprind prognoze ale vremii pentru urmatoarea perioada, cuprinzand intervale de timp de la 3 pana la 45 de zile (prognoza oferita de accuweather.com).

Conform portalului meteo vremeainromania.com, gradul de precizie al prognozelor vremii este:
Temperatura maxima in ziua prognozei: peste 90%
Temperatura minima in aceeasi zi: peste 80%
Temperatura maxima in urmatoarea zi de prognoza a vremii: aproximativ 88%
Temperatura minima pentru a doua zi: aprox. 78%

Vezi si:  Relaxeaza-te alaturi de Fluturi de Irina Binder, volumul 3

Tinerii vor fi implicati in trecerea la alt nivel a prognozelor despre starea vremii

In fiecare an, pe data de 23 martie, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Meteorologiei. Tema din 2014 este “Meteo si clima: angajarea tinerilor“.
Tema a fost aleasa in contextul in care tineretul de astazi va beneficia in viitor de progresele din domeniul METEO, fiind dezvoltata capacitatea de a intelege prognoza vremii si schimbarile climatice de pe Terra. In acelasi timp, vor fi urmarite in continuare in mod stiintific actiunile ce deriva din impactul tot mai mare al incalzirii globale. Conform portalului vremeainromania.com, Organizatia Meteorologica Mondiala incurajeaza tinerii sa afle mai multe despre vreme si clima si sa contribuie la activitatile privind schimbarile climatice.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.