Cererea de apartamente cu 3 camere scade in Bucuresti

1 minute, 30 seconds Read

De ceva vreme, cererea pentru apartamente cu 3 camere a scazut vertiginos atat in Bucuresti cat si in restul tarii. Se pare ca motivele pentru care apartamentele cu 3 camere se vand mai putin sunt: criza si scaderea natalitatii, putine familii avand mai mult de un copil.

Potrivit agentiei imobiliare Regatta, cererea de apartamente de vanzare cu 3 camere in Bucuresti a scazut continuu din anii ’90, ritmul de scadere accentuandu-se foarte tare in ultima perioada, datorita crizei. Insa scaderea cererii pentru acest tip de apartamente este cauzata in cea mai mare masura de scaderea natalitatii, tot mai putine familii alegand sa faca mai mult de un copil, astfel scazand si numarul de camere al apartamentelor.

De asemenea, aceeasi agentie imobiliara spune ca se cumpara din ce in ce mai multe apartamente cu 2 camere cu o suprafata de apartamente cu 2 camere, semn ca nu neapartat pretul este un impediment in vanzarea de apartamente cu 3 camere, ci mai degraba motivele enumerate mai sus.

Un alt factor care determina scaderea cererii pentru acest tip de apartamente este faptul ca familiile mai numeroase care ar fi ales in mod normal un apartament cu 4 camere aleg solutia mai intima, mai confortabila si ce-i drept mai scumpa: cumpararea unei case. O casa cu 3 sau 4 camere este o solutie mult mai buna decat un apartament cu 3 camere, pretul de vanzare putand fii pana la dublu pentru alegerea acestei variante.

In final, piata imobiliara de apartamente de vanzare cu 3 camere din Bucuresti scade tot mai mult si probabil va continua sa scada pe viitor pe fondul diminuarii natalitatii, precum si pe fondul „asternerii” crizei peste piata imobiliara din capitala. Totodata, tot mai multe familii numeroase se orienteaza catre oferta de case de vanzare, acestea conferind proprietarului un plus de confort si intimitate care este greu de gasit in cazul unui apartament din capitala.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.