74% dintre fumatori renunta la tigari cu tigara electronica

1 minute, 32 seconds Read

Peste 70% dintre fumatorii participanti la un sondaj realizat de Universitatea din Londra, au renuntat la tigarile din tutun cu ajutorul unei tigari electronice, iar 38% nu au mai tras dintr-o tigara clasica de mai mult de un an. Nicio alta metoda de pe piata nu a reusit sa ii ajute pe fumatori sa renunte intr-un procent atat de mare.

Studiul a constatat, de asemenea, ca tigarile electronice creeaza mai putina dependenta decat tigarile din tutun. Doar 18% dintre utilizatori au declarat ca pofta pentru tigari electronice este la fel de mare ca pofta pentru tigari obisnuite. Acestia au mai spus si ca incep sa vapeze mai tarziu in fiecare zi decat o faceau cand fumau.

Rezultatele studiului au aratat si ca fumatorii au simtit o serie de beneficii:

–          o capacitate mai mare de a respira

–          mai putin pofte

–          mai putine dureri in gat si iritatii

Doar 1% dintre participantii la studiu au declarat ca au folosit un e-lichid fara nicotina. Marea majoritatea au declarat ca folosesc un e-lichid cu o concentratie de nicotina de 8mg/ml.

Constatarile acestui studiu sprijina si alte cercetari care au fost realizate si care sustin ca tigarile electronice sunt o metoda eficienta de a renunta la fumat!

Desi sunt larg raspandite speculatiile ca persoanele care folosesc tigari electronice inlocuiesc doar o dependenta cu alta, exista un studiu care a descoperit ca o treime din utilizatorii care au renuntat la fumat cu ajutorul tigarilor electronice nu au mai avut urme de nicotina in organism la 6 luni de la prima cumparare a produsului.

Totusi, este important sa subliniem ca persoanele care renunta la fumat cu ajutorul tigarilor electronice sunt in continuare ex-fumatori, chiar daca continua folosirea acestor produse. Au renuntat cu succes la fumat si vor avea beneficii imense pentru sanatate.

Vezi si:  De ce sa cumparam o camera de spionaj?

Puteti vedea varianta integrala a studiului aici: onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/add.12150/abstract

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.