Generatoare de curent casnice sau industriale

2 minutes, 13 seconds Read

Generatoarele de curent sunt dispozitive menite sa permita obtinerea energiei electrice pe baza unei alte forme de energie, in general energia compusilor chimici si/sau pe baza de energii neconventionale. In functie de tipul de activitate care urmeaza sa se desfasoare pe seama curentului obtinut, generatoarele cele mai des intalnite sunt: generatoare de curent continuu, de curent alternativ-220V, respectiv 380V, de curent pentru sudura sau de curent de mare putere.

Fiecare dintre acestea se poate folosi atat in scop industrial cat si pentru satisfacerea nevoilor unei familii, cum ar fi asigurarea curentului electric necesar in gospodarie (iluminat, eventual functionarea unor electrocasnice de consum mic) pentru o locuinta racordata la reteaua de distributie a enegiei electrice, dar care intampina o perioada greutati cu alimentarea de la retea (defectiuni, interventii), folosirea pentru alimentarea de pompe in zone in care nu se pot lega la retea, iluminatul unei zone aflate departe de reteaua electrica, alimentarea cu curent electric a unei locuinte neracordata la retea, s.a.m.d.

Utilizarea in regim industrial are ca scop asigurarea libertatii de functionare a unui dispozitiv electric intr-o zona in care reteaua electrica este inaccesibila, sau pe perioada cand reteaua electrica de distributie intampina probleme in furnizarea energiei electrice.

Modul de functionare are la baza transformarea combustibilului (benzina sau motorina) in energie electrica prin ardere in motoare in 4 timpi racite cu aer. Grupul electrogen este alcatuit dintr-un motor termic care antreneaza un alternator, care la randul lui, este cel care genereaza energia electrica necesara. Modelul si marimea grupului electrogen depinde strict de sarcina pe care o are de indeplinit si variaza de la cateva zeci de kg la cateva sute, poate si mai mult.

Vezi si:  Programul "Euro 200" va rula si in acest an 2014

Constructia trebuie sa fie solida, rezistenta la socuri si la suprasarcina, sa asigure o functionare sigura in conditii de santier, in zone improprii ca si planeitate, eventual in frig sau caldura excesiva, zone cu umiditati extreme ( prea ridicate sau prea scazute) s.a.m.d.

Consumul de carburant al fiecarui generator de curent depinde de timpul de functionare, de tipul si puterea motorului de lucru, de tensiunea si intensitatea curentului furnizat, precum si de starea tehnica a echipamentului folosit petru producerea energiei electrice.

In aceste conditii, un echipament care necesita o mentenanta de scurta durata, ieftina, si care are o fiabilitate mare in conditii de lucru fara intrerupere pe o perioada indelungata, are un avantaj incontestabil pe piata.

Pentru astfel de generatoare de curent, Italia Star comercializeaza variantele Worms, echipate cu motoare Subaru in 4 timpi pe benzina sau diesel, grupuri electrogene fiabile si usor de intretinut, care se comporta excelent la folosire indelugata si pentru care piesele componente sunt standardizate si ca atare, usor de schimbat.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.