contabilitate

Functii si optiuni pe care orice program de contabilitate trebuie sa le aiba

2 minutes, 20 seconds Read

contabilitateAdministrarea corecta a bugetului este una dintre cele mai dificile misiuni pe care le are orice persoana care are un business. Spre deosebire de administrarea bugetului personal, in cadrul unei firme este nevoie de facturi, chitante, calcule greoaie in ceea ce priveste adaosul comercial, TVA si o multime de alte detalii ce pot genera un stres urias.

Din fericire exista contabili si programe de contabilitate. Conform celor de la regnskabspiloten.dk, o firma moderna trebuie sa aiba in vedere achizitia unui program de contabilitate din numeroase motive:

  • Este o solutie prin care se poate economisi timp;
  • Este cea mai buna varianta pentru a limita riscul de aparitie a erorilor;
  • Este o solutie perfecta pentru organizarea corecta a documentelor.

Nu orice software de contabilitate este potrivit pentru orice afacere. Pentru afacerile aflate la inceput, spre exemplu, este recomandat un program de contabilitate gratuit care sa poata asigura testarea functionalitatilor. In ceea ce priveste functionalitatile, specialistii recomanda sa se urmareasca o serie de dotari care au capacitatea de a usura munca oricarui contabil.

Care sunt functiile pe care trebuie sa le contina programul de contabilitate?

1. Functia de autocompletare. Pentru cei care emit un numar mare de documente, functia de autocompletare este mai mult decat utila. Aceasta permite crearea unei facturi in doar cateva secunde, ceea ce duce la o economie substantiala de timp.

2. Siguranta pentru date. Un program de contabilitate, chiar daca este gratuit, trebuie sa ofere o siguranta totala a datelor. Acest lucru inseamna encriptare avansata a fiecarei informatii inscrise in program si salvarea documentelor intr-un loc cat mai sigur. In ultimii ani, cea mai indicata destinatie pentru documente este in cloud, deoarece pot fi accesate de oriunde fara niciun fel de probleme si sunt 100% sigure.

Vezi si:  Cum sa lucrati optim cu imprimanta

3. Cat mai multe functii in ceea ce priveste facturarea. Programul de contabilitate (regnskabsprogram) trebuie sa poata face conversii in diverse monede, sa permita facturarea cu discount, sa puna utilizatorul la curent cu orice schimbare din legislatie si sa ofere flexibilitate.

4. Posibilitatea de a fi utilizat de oriunde. O alta cerinta esentiala pentru un program de contabilitate este aceea de a putea fi folosit de oriunde. Este bine sa poata fi instalat pe mobil sau sa fie accesat de pe orice dispozitiv prin intermediul internetului.

De asemenea, pe langa functii cat mai complexe, programul de contabilitate ales trebuie sa dispuna de un suport de cat mai buna calitate. Acest lucru inseamna o echipa pregatita oricand sa raspunda la intrebari, indiferent de dificultatea acestor intrebari.

Pentru a putea fi eficient, programul de contabilitate trebuie sa evolueze continuu si sa tina pasul cu societatea aflata si ea intr-o evolutie continua.

Niciun business modern nu poate sa supravietuiasca fara un program de contabilitate, insa pentru a se bucura de eficienta cat mai mare, este bine ca administratorii afacerilor sa se asigure ca programul ales este cel mai bun.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.