Unde iti poti stabili sediul social, daca ai un SRL?

1 minute, 57 seconds Read


Orice entitate juridica trebuie sa aiba un  sediu social , unde reprezentantii legali sa poata fi gasiti pentru corespondenta. Sediul social nu trebuie sa fie neaparat un spatiu cu activitate, insa trebuie sa fie un spatiu fizic, in care rie instiintare sa poata fi citita.

Unde poate sa fie stabilit sediul social?

Desi este clar ca sediul social este esential, multi dintre antreprenorii aflati a inceput de drum nu stiu unde sa il stabileasca si nu stiu cu exactitate de ce au nevoie pentru asta.

In general, exista 3 optiuni:

  • Stabilirea sediului intr-o locuinta, proprietate personala. Este cea mai buna varianta, insa daca este intr-un bloc de locuinte, spre exemplu, necesita aprobare din partea vecinilor;
  • Stabilirea lui intr-un spatiu de inchiriat.
  • Stabilirea la un cabinet de avocat.

Cea mai buna varianta este, asa cum am amintit, locuinta proprie. Pentru stabilirea sediului social insa, trebuie sa se obtina un aviz de la asociatia de proprietari si acordul vecinilor afectati direct de activitatea firmei.

Cea mai simpla varianta este inchirierea unui sediu social la un cabinet de avocat. Din pacate, o astfel de varianta inseamna schimbarea anuala a sediului si ceva cheltuieli in pus.

  Cand poti sa apelezi la un avocat pentru sediul social?

  1. Atunci cand nu ai in proprietate un spatiu comercial, o casa sau un apartament. De cele mai multe ori este mult mai rentabil sa optezi pentru sediu la avocat, decat sa inchiriezi un imobil.
  2. Atunci cand ai un imobil, insa nu poti obtine acordul de la veecini;
  3. Atunci cand iti doresti sa inregistrezi firma intr-un anumit oras, insa activitatea ta este in alt oras;
  4. Atunci cand vrei sa te muti cu afacerea dintr-un loc in altul;
Vezi si:  Cât de importantă este comunicarea cu reprezentanţii KRUK

Cat costa inchirierea sediului social la avocat?

De regula, costurile cu sediul social sunt destul de mici. Acestea sunt de doar cateva sute de lei in fiecare an, la care se adauga taxele necesare pentru schimbarea sediului, in conditiile in care an de an trebuie sa fie gazduit de un alt cabinet de avocatura.

Sediul social la avocat potrivit pentru afacerile la inceput

In general, sediul social la avocat este ideal pentru afacerile la inceput, care nu au garantia unui succes imediat. Inchirierea sau achizitia unui spatiu pot fi cheltuieli inutile, atata vreme cat afacerea nu merge. In schimb, achizitia sediului la avocat poate sa fie tot timpul sistata, evitandu-se astfel cheltuieli mari in plus.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.