Calendarul crestin ortodox online este mai util decat cel clasic

author
1 minute, 37 seconds Read

Calendarul crestin se gaseste la biserica, in librarii, dar se poate consulta si pe internet. Orice persoana care are nevoie de vreo informatie din calendarul ortodox o poate afla si din mediul online. Exista pagini de internet special realizate cu aceste date ale calendarului, in care se prezinta fiecare sfant si sarbatoare. Unele dintre ele ofera detalii pentru fiecare sfant in parte, altele dau informatii importante legate de sarbatorile mari din timpul anului.

In cadrul calendarului crestin, ortodocsii pot verifica care sunt perioadele de post din an, dar si care sunt cele cu dezlegare la peste. De asemenea, se mai intalneste cuvantul harti. Acesta reprezinta zilele sau perioadele in care oamenii nu trebuie sa posteasca neaparat. Cu alte cuvinte sunt zilele in care se da dezlegare la mancarea de dulce. Exista insa si zile insemnate cu post negru. Acesta inseamna de fapt intreruperea alimentatiei si mentinerea cu apa, insa nu este indicat pentru orice persoana intrucat este unul drastic.
Inainte de Hristos oamenii cunosteau doua tipuri de calendare: cel egiptean si cel al romanilor. Calendarul egiptean era compus din 365 de zile, iar cel al romanilor din 355 de zile.

Ulterior, imparatul roman Iulius Cezar a refacut structura calendarului, urmand a fi denumit calendarul iulian care a fost folosit pe parcursul a 15 secole de catre toate persoanele crestine. Calendarul crestin urmeaza insa structura celui gregorian. Calendarul gregorian a fost constituit de catre papa Grigorie al XIII-lea in anul 1582. Desi urmeaza calendarul gregorian, biserica ortodoxa sarbatoreste Pastele dupa calendarul iulian. De aceea exista aceasta diferenta intre Biserica Ortodoxa si cea Catolica, in ceea ce priveste data in care se celebreaza Sfintele Pasti. Pe internet se gasesc toate variantele de calendar, in functie de credinta fiecarei persoane. Accesul la acestea este de obicei gratuit, fiindu-ti necesara doar conexiunea la date. De asemenea, crestinortodox.ro, cel mai mare site al crestinilor din Romania, iti ofera sansa prin calendarul crestin online sa vezi complet gratuit toate sarbatorile ortodoxe din an!

Vezi si:  Cerneala solida si avantajele utilizarii la o imprimanta

logo crestin ortodox

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.