În timp ce mai mulți factori pot contribui la îmbătrânirea prematură, nici unul nu sunt atât de răspândite în SUA, Canada, Australia, și în mare parte în Europa decât supra-consumul de cereale și zaharuri. Cum să arăţi şi să te simţi tânără? Inspirat de pe blogul chantel.ro, am scris mai jos modalitatea cea mai importantă prin care poţi face acest lucru:ir-leasing.ru
Evită zaharurile şi consumul exagerat de cereale
Cu toții avem nevoie de o anumită cantitate de carbohidrați, desigur, dar avem nevoie de glucide bune, pe care le oferă alimente cum ar fi legumele. Oamenii consumă prea mulţi carbohidrați, dar mai ales, consumă prea mulţi carbohidraţi care se regăsesc în cereale şi zaharuri, în timp ce marea majoritate nu consumă o cantitate suficientă de carbohidrați sănătoși găsiţi în legume.
Dependenţa de cereale, dulciuri, băuturi răcoritoare și alimente bogate în amidon – cum ar fi cartofii – dieta modernă garantează practic nu numai că majoritatea populației va devin supraponderală, dar, de asemenea, şi faptul că aceştia vor arăta și se vor simţi mult mai în vârstă decât ar trebui. Asta deoarece orice masă sau gustare bogată în carbohidrații din cereale și zaharuri generează o creștere rapidă în glucoza din sânge.
Pentru a ajusta această creștere, pancreasul secretă insulină în sânge, care scade nivelul glucozei. Iar nivelurile crescute de insulină spun organismului nu doar să depoziteze carbohidraţii ca grăsime, ci şi să nu elibereze nici o grăsime depozitată.
Pentru a arăta şi a te simţi tânără mănâncă alimentele corecte
Cum scria Georgiana Urmanov pe blogul ei în sectiunea nutriție, nu ar trebui să “reduci toţi carbohidraţii” din dieta ta, aşa cum sugerează unele diete populare, ci trebuie să reduci sau să elimini complet acei carbohidrați, cum ar fi cerealele și zaharurile și să le înlocuieşti cu carbohidrați sănătoaşi cum sunt legumele – în special legumele care cresc deasupra solului (majoritatea rădăcinoaselor sunt bogate în amidon și ar fi mai bine să le limitezi).
de asemenea, ar trebui să te concentrezi pe consumul de grăsimi și proteine sănătoase, cum ar fi cele care se găsesc în carne crescută în mod natural, pește fără toxine și uleiuri sănătoase, cum ar fi uleiul de nucă de cocos.
Mănâncă proporția corectă de carbohidrați, proteine și grăsimi pentru tipul tău nutrițional
La fel de important ca și a mânca formele potrivite de carbohidraţi, proteine și grăsimi este să mănânci proporția corectă corespunzătoare cu biochimia organismului tău. Pentru unii acest lucru poate fi un concept nou, dar există un motiv pentru care cei mai mulți oameni eşuează cu acele diete de tipul “aceaaşi dietă pentru toate persoanele”: la fel cum pe dinafară suntem unice, la fel suntem unice şi în interior. Cu alte cuvinte, biochimia corpului, sau metabolismul, este distinct, și, prin urmare, avem nevoi nutriționale distincte.
Unul dintre cei mai importanți pași pe care ar trebui să îi iei chiar acum, dacă doreşti să eviţi îmbătrânirea prematură – dar și de a-ţi optimiza greutatea și de a-ţi crește energia – este de a-ţi afla tipul nutrițional și apoi să începi să mănânci proporția corectă de carbohidraţi sănătoase, proteine și grăsimi pentru tipul tău.